Efes Antik Kenti Hangi Ilimiz Sınırları Içerisindedir

Izmir in selçuk ilçesinde bulunan cilalı taş devrinden bugüne kadar ulaşmış efes antik kenti sadece türkiye de değil tüm dünyada eşi benzeri olmayan tarihi miraslardan birisidir. Efes antik kenti hangi ilimiz sınırları içerisindedir.

Efes Antik Kenti Nerede Hangi Ildedir Efes Antik Kenti Ne Nasil Gidilir Tatil Seyahat Haberleri

Efes antik kenti hangi ilimiz sınırları içerisindedir.

Efes antik kenti hangi ilimiz sınırları içerisindedir. 27 kasım 2015 izmir 0. Efes antik kenti ilk kurulduğu dönemlerde yunanistan dan gelen yunan göçmenlerin de yaşamaya. Roma kenti olan antik bir yunan kentiydi.

Milattan önce 6 000 yıl öncesine kadar uzanan tarihi geçmişi ile bir açık hava müzesidir. Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır. Mynet cevaplar görüşleriniz başkaları için çok değerli.

Kuruluşu cilalı taş devri mö 6000 yıllarına dayanmaktadır. Efes antik kenti izmir şehrimizin sınırları içerisinde yer almaktadır. 6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur.

Türkiye deki antik kentler ve arkeolojik cazibe merkezleri arasında efes harabeleri bergama ve truva ile birlikte en ünlü üç antik kentten birisidir. Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi. Ana sayfa izmir efes antik kenti vedius gymnazyumu şehrin sur duvarlarının hemen yakınında bulunan ve 135 85 m.

Dünyanın dört bir yanından gelen turistler bugüne kadar iyi muhafaza edilmiş roma sokaklarında yürümek anıtları görmek şu an harap olan bu kentin eski ruhunu hissetmek için efes antik kenti ne gelirler. Efes antik kenti ege bölgesinde anadolu nun batı kıyısında bugünkü izmir ilinin selçuk ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Izmir efes antik kenti nerede.

Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi. Roma kenti olan antik bir yunan kentiydi. Efes antik kenti anadolu nun batı kıyısında bugünkü izmir ilinin selçuk ilçesi sınırları içerisinde bulunmaktadır.

Aşağıda resmini de görduğunuz efes antik kenti hangi ilimiz sınırları içerisinde yer alır. üye ol üye girişi. Büyüklüğündeki vedius gymnasionu çoğunluk ephesos tipi gymnasion yapılarında olduğu gibi bir hamam gymnasion yapılar bütünüdür.

Efes Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Giris Ucreti Selcuk Izmir

Efes Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Giris Ucreti Selcuk Izmir

Efes Antik Kenti Hangi Ilimizdedir

Efes Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Giris Ucreti Selcuk Izmir

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Efes Selcuk

Efes Vikipedi

Efes Antik Kenti Hangi Ilimiz Sinirlari Icerisindedir Gezi Fikirleri

Leave a Reply