Efes Antik Kenti Hakkında Bilgi Kısa

M ö 6 bin yıllarından kaldığı tahmin edilen cilalı taş devrinde yaşanıldığı öne sürülmüş bir şehirdir. Türkiye deki antik kentler ve arkeolojik cazibe merkezleri arasında efes harabeleri bergama ve truva ile birlikte en ünlü üç antik kentten birisidir.

Efes Antik Kenti Tarihcesi Hakkinda Bilgi Nerede Giris Ucreti Ulasim

Efes antik kenti başlı başına bir mekan değil adı üstünde bir kent.

Efes antik kenti hakkında bilgi kısa. Kuruluşu cilalı taş devri mö 6000 yıllarına dayanır. Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır. Roma yunan ve türklerin bir antik kenti olarak tarihe geçmiştir.

Izmir ilinde bulunan tarihi bir mekandır. Yunan roma ve türk olmak üzere birçok medeniyetin izlerini üzerinde taşımaktadır. Kuruluş yılı milattan önce 6000 senelerine kadar dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde büyük imparatorlukların bünyesinde yer almıştır.

Efes antik kenti ülkemizin tarihi dokusunun zenginleşmesini sağlayan önemli yerlerden birisidir. Bu yerde olan kalıntılar incelendiği zaman kütüphanelerin konaklama alanlarının. 6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur.

Efes antik kenti tarihi. 1994 te unesco tarafından dünya mirası geçici listesi.

Klasik yunan döneminde iyonya nın on iki şehrinden biriydi. Antik çağların en büyük şehirlerinden olan ve yaklaşık 200 000 insanın yaşadığı bu kadim kent romalıların burayı almasıyla en parlak dönemini yaşıyor. Efes antik kenti kentine mimari gözle bakılmalıdır.

Izmir ilinin selçuk ilçesinde yer alan efes antik kenti. Efes antik kenti hakkında kısa ve öz bilgi. Istanbul merkez efes arası 541 kilometre 6 saat 20 dakika ankara merkez efes arası 620 kilometre 7 saat 20 dakika.

Roma döneminde asya kıtasının baş şehri olarak kabul görmektedir. Dünyanın dört bir yanından gelen turistler bugüne kadar iyi muhafaza edilmiş roma sokaklarında yürümek anıtları görmek şu an harap olan bu kentin eski ruhunu hissetmek için efes antik kenti ne gelirler. Efes e gitmek planlarınız arasındaysa bu yazıya göz atarak nereleri gezebileceğiniz hakkında bilgi sahibi olun.

Efes antik kenti izmir in selçuk ilçesine bağlı antik bir ören yeri. Efes antik kenti dünyanın en iyi muhafaza edilmiş tarihi eserlerinden biridir. Efes antik kenti hakkında bilgi.

Günümüze ulaşmış başlıca tarihi şehirlerimizden biri olan efes antik kenti hakkında kısa bir bilgi vereceğiz. Kendisi kadar tarihi yapılardan ve kalıntılarından oluşuyor her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Avrupa nın bazı ülkelerinde efes ile boy ölçüşecek antik şehirler olsa da doğu akdeniz de günümüze kadar ayakta kalabilmiş en kapsamlı antik eser olduğu muhakkaktır.

Efes Antik Kenti Nerede Giris Ucreti Ve Tum Detaylar Seyahat Dergisi

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Efes Antik Kenti Kisa Bilgi Eodev Com

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Dunya Mirasi Efes Antik Kenti Bilgicik Com

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgi Bilgitimi

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgi Ucuzagit Blog

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Efes Antik Kenti Hakkinda Bilmeniz Gerekenler

Leave a Reply