Efes Antik Kenti Gez

This article is about the ancient city in anatolia. Efes antik kenti yaz aylarında 08 00 19 00 saatleri arasında kış aylarında 08 00 17 00 saatleri arasında haftanın her günü ziyarete açık.

Gez Antik Dunyayi Ama Mutlaka Gor Efes I Efes Antik Kenti Selcuk Turkiye Tripadvisor

Binlerce yıllık tarihte unutulmaz bir yolculuğa çıkacağınız adeta zaman makinesi ile o yıllara gitmiş gibi hissedeceğiniz eşsiz güzellikte bir yer efes antik kenti binlerce yıl ayakta kalmayı başarmış birbirinden özel eserlerin yanında yaklaşık 8 km 2 lik alana yayılan kazı ve restorasyon çalışmaları günümüzde de devam.

Efes antik kenti gez. Hem kütüphane hem de antik kabir yapısını görebileceğiniz celsus kütüphanesi türkiye nin. Türkiye nin en eski antik kentlerinden birisi olan efes antik kenti her yıl ortalama 2 milyona yakın yerli ve yabancı tarih meraklısı tarafından ziyaret ediliyor. For the town in the southern united states see ephesus georgia.

Izmir in selçuk ilçesinde yer alan antik kent her yıl 1 5 milyon ziyaretçi ağırlar. Efes antik kenti ephesos ephesus. 100 yıldır kazıların aralıksız devam ettiği efes antik kentini gezerken bir çok yerde çalışmaları siz de görebilirsiniz tarih boyunca efes antik kenti hem ticaret hemde dini açıdan çok önemli bir yere.

Efes in en güzel yapılarından olan efes antik tiyatro günümüze kadar büyük ölçüde sağlam gelebilmiştir efes antik tiyatro yu bu kadar güzel kılan şey ise 25 bin kişilik kapasitesidir düşünün o dönemde bile yapmak ne kadar güçtür. Antik dünyanın en önemli uygarlık kültür bilim ve sanat ın merkezi olmasının yanında türkiye nin en çok ziyeret edilen ören yerlerinden biri konumunda olan efes antik kenti izmir in selçuk ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Zaman içinde restorasyon yaşasa da efes antik tiyatro ülkemizin nadide eserlerindendir.

Efes antik kenti gezilecek yerler. Buradan ücretsiz indirilen programlarla kendinizi antik kentlerde gibi hissedeceksiniz. Efes e seyahatiniz sırasında sadece 8 km uzaklıkta bulunan ve ege nin en güzel köyü olarak adlandırılan şirince ye de uğrayabilir meşhur köy gözlemesinden yiyebilirsiniz.

Kentin amazon adı ile anılan kadın savaşçılar tarafından kurulduğu ve arzawa ana tanrıça kenti krallığı nın şehri apasas olduğu rivayet edilmektedir. For the town in the southern united states see ephesus georgia. Antik kentlerde 3d sanal tur görenleri hayrette bırakıyor.

Dünyanın yedi harikasından biri olan efes antik kenti anadolu nun en önemli antik şehirlerinden bir tanesidir günümüzde bu antik kentin sadece yüzde on beşi ortaya çıkarılmıştır. 995 likes 1 talking about this. For homonyms of the turkish.

Bu dönemlere ilişkin net bilgiler mevcut değildir. Efes antik kenti ephesos ephesus. Izmir efes antik kenti.

Efes antik kenti nin tarihi efes antik kenti mö 6000 yılında kurulmuş birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış dünyanın önde gelen tarihi kentlerindendir. This article is about the ancient city in anatolia. 3d antik kentler.

Efes Antik Kenti Tarihcesi Hakkinda Bilgi Nerede Giris Ucreti Ulasim

Efes Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Ve Giris Ucreti Selcuk Izmir

Efes Antik Kenti Istenci

Efes Antik Kenti Cocukla Gezin

Efes Antik Kenti 2014 Gezecegiz Com

Gez Gez Efes Antik Kenti Tiyatrosu Selcuk Turkiye Tripadvisor

Efes Antik Tiyatro 3d Sanal Gezi Turu Gezilecek Tarihi Yerler

Izmir In Antik Cag Kenti Selcuk Gezi Rehberi Oku Gez Paylas Dunya Seninle

Efes Antik Kenti Tarihcesi Hakkinda Bilgi Nerede Giris Ucreti Ulasim

Leave a Reply