Efes Antik Kenti Artemis Tapınağı

Sculpture of nike duration. Tapınak 1869 yılında izmir aydın demiryolu yapımında görevli ingiliz mühendis j.

Artemis Tapinagi Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Tapınak efes ören yeri içerisinde bulunuyor efes ören yeri giriş ücreti ve ziyaret saatleri için efes antik kenti yazımıza göz atabilirsiniz.

Efes antik kenti artemis tapınağı. Artemis tapınağı giriş ücreti. Efes antik kenti. Efes ephesus antik kenti.

Tanrıça artemis e ithaf edilmiş tapınak efes te milattan önce 550 yıllarında tamamlanmıştır. Artemis tapınağı nerede ve nasıl gidilir. Dünyanın yedi harikasından biri sayılan tapınaktan geriye bugün sadece bir iki mermer parçası kalmıştır.

Tapınak tamamen mermerden inşa edilmiştir. Efes antik kenti 12 718 efes harabeleri 11 151 efes celsus kütüphanesi 9 392 efes artemis tapınağı 8 907 efes keçi kalesi 6 437 tarihte efes ve efes efsanesi 5 760 efes antik. Artemis tapınağı hangi ilimizdedir diyecek olursanız tapınağın izmir de dünyanın en eski kentleri arasında bulunan efes antik kenti nde yer aldığını söyleyebiliriz.

Selçuk efes artemis tapınağı 7 uyuyanlar meryem ana kilisesi. Artemis tapınağı modern liman kenti izmir in yaklaşık 75 km güneyindeki efes antik kenti nin yakınında kurulmuştur. Dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilen artemis tapınağı izmir in selçuk ilçesinde yer alan antik efes kenti içerisindedir.

Efes teki kutsal alan temenos artemis harabesi nin kendisinden daha yaşlıydı. Efes antik kenti nin tarihçesi 19 174 efes antik tiyatro 15 909 meryem ana ve hayatı 13 586 insanlık tarihi kadar eski. Emre gürbüzerol 14 924 views.

Artemisium aynı zamanda diana tapınağı olarak da bilinir. Artemis tapınağı önüne geldiğimizde ise hayal kırıklığına uğradık. Tabi böyle hal böyle olunca da burayı gezmemiz birkaç dakika sürdü desek abartmayız.

Artemis tapınağı efes ephesos antik kentinin 1 5 kilometre kuzeydoğusunda selçuk ilçe merkezinin ise batı çıkışında yer alıyor. Tapınak günümüzde bulunan izmir ilinin selçuk ilçesinde ve efes ören yeri içerisinde bulunuyor. Lydia kralı kroisos tarafından bereket tanrıçası artemis için 120 yılda inşa edilen artemis tapınağından geride çok fazla bir şey kalmamış olsa da tapınağa ait muhteşem 2 heykel selçuk müzesinde korunmaktadır.

Dünyanın 7 harikası arasında bulunan tapınak milattan sonra 400 lü yıllarda son büyük yangınını geçirmeden önce üç kere yeniden inşa edilmiştir. Günümüzde efes antik kenti selçuk un sınırında yer almaktadır. Günümüze ulaşan sadece bir sütunu var.

Artemis tapınağı nı da içinde barındıran bu şehir pek çok yerli ve yabancı turist ya da araştırmacı tarafından ziyaret edilmektedir ve yılın her döneminde bu bölgede pek çok ziyaretçi ve gezi grubu görmek mümkündür. Artemis tapınağının efes antik kentinde olması da.

Efes Artemis Tapinagi World Arkeoloji

Mimari Acidan Efes Artemis Tapinagi Arkeopolis

Artemis Tapinagi Efes Antik Kenti

Efes Antik Kenti Biz Evde Yokuz

Artemis Tapinagi Nerede Artemis Tapinagi Tarihi Hakkinda Bilgi Ozellikleri Hikayesi Ve Ziyaret Saatleri 2020

Efes Antik Kenti Efes Harabeleri Hakkinda Her Sey Antik Kent Efes Ephesus Hakkinda Bilgi

Artemis Tapinagi Nedir Hakkinda Kisa Bilgiler Nerede Dinlence Xyz

Dunyada Her Ne Yasanmissa Mutlaka Iz Birakmistir Onemli Olan O Izlerin Takibini Yapabilmektir Efes Te Bir Tanrica Ve Artemis Tapinagi

Efes Antik Kenti Nerede Giris Ucreti Ve Tum Detaylar Seyahat Dergisi

Leave a Reply