Edremit Antik Kent

Edremit antik çağ daki adı ile adramytteion mö 1443 yılında pidasus adı ile burhaniye iskelesi civarındaki karataş mevkiinde kurulmuş bir şehirdir. Antandros antik kenti edremit in altınoluk mahallesi ne 2 km.

Antandros Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Arkeoloji Biz

Uzaklıkta yer alan önemli bir troas kentidir.

Edremit antik kent. Haberler seyahat yazıları edremit ten çanakkale ye uzanan yol üzerindeki üç antik kent. Mysia ile troas arasında uzanan yolu kontrol eden stratejik bir konumda yer alan antandros un kuruluşu bazı antik yazarlara göre troia savaşı nın öncesine kadar uzanmaktadır. Söylediklerine göre kent lydia lılar tarafından kurulmuştur.

Adramyttion antik kenti balıkesir edremit adramytteion thebai nin yeri kesinlik kazanamamıştır. Kent edremit körfezi nin kuzeyinde kaz dağları nın güney eteklerinde altınoluk beldesi nin 2 5 kilometre doğusunda denize dik inen 215 rakımlı kaletaşı tepesi nin zirve ve batı yamaçlarına konumlanmıştır. Edremit ilçesi sinirlari dahilinde kent temizliği işlerinde kullanilmak üzere araç ve iş makinesi kiralama hizmet alimi.

Edremit belediyesi limited şirketi. Kralın kardeşi bu şehri yeniden yaptırmış hatta süslemiş ve. çanakkale edremit kara yolu antandros antik kenti nin üzerinden geçmektedir.

Bununla beraber kieper in tarhan ın arkeoloji haritalarında codex kültür atlası nda eski edremit te. Edremit ilçesine bağlı güre beldesinde 2006 yılında başlayan arkeolojik kazılar bu sezon da devam ediyor. 25 haziran da başlayan kazılarda bu yıl özellikle antik ılıcaya ağırlık veriliyor.

önceleri kent merkezi ören de denize hakim bir tepeyken karataş tepesi zamanla iç kesimlere kaymış ve bugün komşu edremit ilçesi ile bu ad hala yaşamaktadır. Antandros antik kenti balıkesir in edremit ilçesinde bulunan antandros antik kenti eski adı ida olan kazdağı nın yakınlarında eski bir şehirdir. Altınoluk ve akçay beldeleri deniz kenarında bulunmaktadır.

Truva bergama yolu üzerinde bulunmasından dolayı birçok baskınlara uğramış bir ara harap bir halde lidya kralı krezüs ün eline geçmiştir. 2000 yılında yüzey araştırmasıyla başlanan akademik kazı çalışmaları 15. Antik çağ da adı adramytteion olan edremit lidya kralının kardeşi tarafından adramys ismini alarak değiştirilmiştir.

Antik kentin en bilinen adı adramytteiondur. Antandros assos ve apollon smintheus tapınağı. Yy da peloponnesos savaşlarında ön plana çıkmış olan antik kent bir dönem perslerin eline geçmiştir.

Antandros Antik Kenti Kazdagi Edremit Balikesir Neredekal Com

Antandros Antik Kenti Antandros Antik Kenti Kazilari Antandros Hakkinda Hersey

Antandros Edremit Altinoluk Antik Kenti Kultur Portali

Antandros Antik Kenti Nde Mitolojik Guzellik Yarismasi Canlandirilacak Arkeofili

Antandros Edremit Altinoluk Antik Kenti Kultur Portali

Antandros Antik Kenti Antandros Antik Kenti Kazilari Antandros Hakkinda Hersey

Antandros Antik Kenti Edremit Balikesir Edremit In Altinoluk Mahallesi Ne 2 Km Uzaklikta Yer Alan Onemli Bir Troas Kentidir Mysia Ile Troas Arasinda Antika

Antandros Antik Kenti Rezone Health Oxygen Hotel

Assos Antik Kenti Canakkale Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Leave a Reply