Datça Knidos Antik Kenti

2000 li yıllara ait kalıntılar var. Knidos lu eudoksos matematik astronomi fizik alaninda çalışmalar yapıyordu.

Knidos Antik Kentinin En Tepesinden Birkac Foto Knidos Antik Kenti Datca Resmi Tripadvisor

Datça ilçe merkezine 35 kilometre mesafedeki yazı mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve sık sık kazaların yaşandığı knidos antik kenti yolunda geçen 11 kasım da saat 18 00 sıraları meydana gelen trafik kazasında 63 yaşındaki mehmet ali toksöz 09 e 1534 plakalı otomobili ile şarampole uçmuş ve ölümden dönmüştü.

Datça knidos antik kenti. Yuvarlak ve köşeli kuleleri bulunan surlar ile çevrilmiş olan knidos antik kenti surlarının m ö. Datça yarımadası ndaki buluntulara göre knidos antik kenti tanımlanabilen ilk medeniyet olan karyalılar a ait. Dünya savaşından sonra millî mücadele yıllarında kısa bir süre italyanlar tarafından da işgal edilir.

Datça yarımadası nda yaşayan ilk topluluk karyalılar ve en parlak dönemini yaşayan dorlar. Knidos antik kenti datça tarihi çok eskileri dayanıyor. Yukarı kent anlamına da geliyor.

Antik çağda kentin yüksek kısımlarında etrafı surlarla çevrili yerleşim alanı. Knidos antik kenti tıp merkezi olarak kullanılır. Içinde antik kentin zenginlikleri antik kentin kutsal eşyaları korunurdu akropol saldırı anında en önemli savunulacak yerlerdendi.

M ö iv yüzyılın ünlü heykeltraşı praxiteles in knidos için yapmış olduğu aphrodite yontusu arkeoloji yönünden ünlü bir eser olarak tanımlandığı gibi kentin üne kavuşmasında da pay sahibidir. Knidos antik kenti datça. Knidos antik çağın en önemli bilim sanat merkezi kentlerdendi.

Datça daki tarihi yapılar arasında en eski olanıdır knidos antik kenti. Datça yarımadası bölgenin tümü ile birlikte 1. 1 049 yorum makale ve 1 042 resme bakın.

Devrin en ünlü gözlemevi knidos taydı eudoksos buradan yıldızları inceliyordu datça yarımadasının parlak nemsiz göğünün etkisi vardır. Knidos antik kenti nde denize girilebiliyor. Zaten şu an antik kent olan knidos ta dorlar zamanında kurulmuş.

Bazen halk da son çare olarak korunmak amacıyla. Tekne turlarının hemen tamamı buraya gezi düzenliyor. Knidos antik çağ ın önemli bir ticaret merkezi olmasının yanı sıra aynı zamanda da bir kültür ve sanat kenti de olmuştur.

Knidos deyince akla gelenler. Sadece yaz dönemlerinde açık olan bir cafe restoran da hizmet veriyor. Karyalılar dan sonra ise trakya dan göç eden dorlar ile bölgeye yunan uygarlığı taşınmış.

16 ağustos 2014 21 ağustos 2014 datça time 0 yorum knidos knidos antik kenti knidos bağları knidos kalıntıları knidos şarabı antik dünyanın parıldayan yıldızı knidos karia sınırları içinde bulunan datça yarımadası ege adalarından gelen dor ların hakimiyetine girer.

Turkiye Nin En Guzes Sahilleri Datca Knidos Sahili

Img 20180707 083659 Large Jpg Knidos Antik Kenti Datca Resmi Tripadvisor

Datca Knidos Antik Kenti Kultur Ve Turizm Bakanligi Nin Destekledigi 20 Kazi Icerisinde Yer Aldi Haberler Gundem

Knidos Antik Kenti Datca Nin Binyillik Guzelligi Themagger

Knidos Antik Kenti Datca Fotograflari Haber48

Knidos Antik Kenti Nden Goturulen Eserler Icin Calisma Baslatildi Arkeofili

Knidos Antik Kenti

Knidos Antik Kenti

Knidos Antik Kenti Nerede Knidos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Leave a Reply