Datça Antik Tiyatro

Yüzyıla uzanan yarımadanın ilk yerleşim merkezlerinden biri. Devrin en ünlü gözlemevi knidos taydı eudoksos buradan yıldızları inceliyordu datça yarımadasının parlak nemsiz göğünün etkisi vardır sanırım.

Knidos Antik Tiyatrosu Sahneye Cikmak Icin Gun Sayiyor

29 şubat cumartesi günü oynanacak olan çöz bakalım oyununun indirimli biletleri için hala fırsatınız var.

Datça antik tiyatro. Datça tarihi yerler yazımızda bugüne hem antik çağların hem de yakın dönemin yaşanmışlıklarını hatıralarını ulaştıran yapıları listeledik. Oyunlarında kahkahadan ödün vermeyen antik tiyatro bu sezon çöz bakalım ile güldürmeye devam ediyor. 20 oca 2016 datça da sanatın vazgeçilmez merkezi datça açıkhava tiyatrosu nerede.

Datça tatil yaşam rehberi. Datça temiz sahilleri ve doğal güzelliklerinin yanı sıra sınırlanmayacak kadar güçlü bir tarihi dokuya da sahip. Datça daki tarihi eserlerin en ünlüsü knidos antik kenti dir.

Burgaz mevkii nde kalıntılarının yer aldığı bu antik kentte küçük tiyatro ve nekrapol alanının yanı sıra eski yunan tanrı larından odeion afrodit ve apollo için yapılan tapınakların. Tanju batibeki ile kaş antik tiyatro helenistlik mabet nisan 2019 likya yürüyüşümüz sırasında gezdiğimiz kaş taki antik tiyatro ve helenistik mabet görüntü. Tiyatro biletleri tiyatro oyunları resitaller toplulukları ve sahnelerine sergiler ve galerilere istanbul ankara izmir bursa eskişehir antalya ve ülkenin her noktasından tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Marmaris datça yolu üzerinde bulunan datça açıkhava tiyatrosu bölgedeki tiyatroseverlerin en çok ziyaret ettiği kültür merkezlerinin başında geliyor. özellikle antik tiyatrosu günümüze kadar sağlam gelmeyi başaran kalıntıların başında gelir. Demokrasinin ilk örneklerinin yaşandığı bu antik kent adalar dan gelen dorlar tarafından kurulmuştur.

Knidos lu eudoksos matematik astronomi fizik alaninda çalışmalar yapıyordu. Keyif içinde merak ve kahkahayla izleyeceğiniz bu oyunda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Bulunduğu ilçeden dolayı ve görkemli yapısından dolayı kaş antik tiyatrosu olarak da anılan bu.

Eski datça datça yarımadasında antik çağlardan beri üzerinde yaşam süregelen tek mahalle. Badem ve zeytin ağaçları begonvillerin süslediği taş evlerin şirin butik otellerin ve sanat atölyeleri her yana serpilmiş. Kaş antik tiyatrosu antalya nın kaş ilçesinde bulunan ve köklü bir tarihe sahip olan antiphellos antik kenti önemli kalıntılarıyla en çok ziyaret gören kentler arasındadır.

Knidos antik çağın en önemli bilim sanat merkezi kentlerdendi. Tarihi milattan önce 11.

Knidos Antik Kenti Datca Nin Binyillik Guzelligi Themagger

Buyuk Liman Ve Kucuk Tiyatro Knidos Antik Kenti Datca Resmi Tripadvisor

Mekanim Datca Olsun Sanat Karavani Seyahat Rehberi Seyahat Turizm

Amfi Tiyatro Knidos Antik Kenti Datca Resmi Tripadvisor

Knidos Antik Tiyatrosu Restore Edilecek Mugla

T C Mugla Buyuksehir Belediyesi

Datca Acikhava Tiyatrosu Tiyatrolar Com Tr

Mugla Haberleri 160 Yil Sonra Eski Ihtisamina Kavusuyor Yerel Haberler

File Knidos Antik Tiyatro Jpg Wikimedia Commons

Leave a Reply