Dara Antik Kent

Dara antik kenti mardin in güneydoğusunda 30 km. Antik kaynaklarda mezopotamya nın efes i olarak tanınan dara antik kenti ise mardin in binlerce yıllık tarihini yansıtan.

Dara Antik Kenti Dara Ancient City Nusaybin Mardin Youtube

Mardin nusaybin karayolunun yaklaşık 8km kuzeyinde mezopotamya ovası ile tur abdin dağlarının birleştiği yerde kireçtaşı ana kaya üzerinde kurulmuştur.

Dara antik kent. ücretsiz otoparka aracımızı koyduktan sonra köyün çocukları tarafından karşılandık. Metin ahunbay danışmanlığında 1986 yılından beri bilimsel. Antik adı anastasiopolis olan kentin ilk kuruluşunun tarihi net bilgiler içermemektedir antik dara yüzyıllar boyunca mezopotamya nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olarak kayıtlarda yer alırken kentin pers imparatoru darius ile büyük iskender in savaşına tanıklık ettiğini arkeolojik kalıntılar ve arşivlerde geçmekte.

Güneydoğunun yaz sıcaklarına aldırmayan yerli ve yabancı turistler güven ve huzurun sağlandığı mardin kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki dara yı ziyaret ediyor. Mardin müze müdürlüğü başkanlığında ve prof dr. Dara antik kenti roma imparatoru i anastasius un ülkenin doğu sınırlarını sasaniler e karşı korumak amacıyla bir garnizon olarak kurulmuş.

Ancak tabii ki bu bilinen tarihi. Dara antik kenti mardin. Normalde haftasonu uzun sıralar olmasına rağmen biz hafta içi gittiğimiz için çok kalabalık değildi.

Mardin deki dara antik kenti nde arkeolojik kazı çalışmaları sonucu 9 yıl önce bulunan ve geçen yıl ziyarete açılan 1500 yıllık toplu mezarlık yapılan yeni. Antik dara yı bölgeye hâkim bir profesyonel turist rehberi ile gezmenizi tavsiye ederim. Mardin in 30 km güneydoğusunda mardin nusaybin yolu üzerinde akıncılar köyünden 10 kilometre içeri girdiğinizde.

Dara antik kenti mardin in 30 kilometre güneydoğusunda bulunan oğuz köyü nde yer almaktadır tarihte yukarı mezopotamya nın en önemli yerleşim yerlerinden birisi olan dara imparator anastasius un 491 518 girişimleriyle 505 yılında doğu roma imparatorluğu nun doğu sınırını sasanilere karşı korumak için askeri amaçlı bir garnizon kenti olarak kurulmuştur. Anastasius döneminde dara kentinin konumunun elverişli olması dolayısıyla yakında bulunan taş ocaklarından çıkarılan büyük. Dara antik kenti stratejik konumunun yanı sıra taş işçiliği ve mimarisi açısından önemli bir merkez kaya içine oyulan yapılarla birlikte 4 km lik surlarla çevrili antik kent ismini i.

Uzaklıkta yer alan oğuz köyünde bulunmaktadır. Antik kent dara yaz aylarıyla birlikte ziyaretçilerin akınına uğruyor. Tarihte yukarı mezopotamya nın en önemli yerleşimlerinden biri olarak kabul edilen dara antik kenti ms 505 507 arasında doğu roma imparatoru anastasius.

Mutlaka gidip görülmesi gereken bir antik kent dara. çok fazla ayrıntıya sahip ve teolojik bilgi gerektiren bir antik kent olan dara nın girişinde bulunan kapsamlı bir bilgi ve tanıtım panosunu detaylı olarak inceleyerek turunuza başlamak en doğrusu. çocuklar bahşiş usulü ders aralarında burada turistlere rehberlik yapıyorlar.

Pers kralı darius tan almış.

Dara Antik Kenti Stock Photo Download Image Now Istock

File Dara Antik Kenti Jpg Wikimedia Commons

Dara Antik Kenti Kultur Portali

Dara Antik Kenti Nerede Dara Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Dara Antik Kenti Kultur Portali

Mezopotamya Nin Efes I Dara Antik Kenti

Dara Antik Kenti Mardin Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Dara Ancient City In Mardin A Cup Of Tea With This Crazy Nia

Dara Antik Kenti Picture Of Mardin Mardin Province Tripadvisor

Leave a Reply