Bodrum Antik Kent

Myndos antik kenti antik yazarların sıkça sözünü ettiği ve mausolos tarafından kurulan myndos mindos antik kenti bodrum yarımadası nın en batısında yer alan gümüşlük ilçesinde bulunuyor. Kurulan bu şehirlerin en önemlilerinden biri de pedasa dır.

Bodrum Pedasa Antik Kenti Balnet Net

640 yılında anadolu nun en eski medeniyetlerinden biri olan leleglerin hüküm sürdüğü myndos antik kenti ege denizi ile akdeniz in tam kesiştiği noktada yer alıyor.

Bodrum antik kent. Telif hakkı 2020 iasos peninsula camping tüm hakları saklıdır. Dün gökova koyuna doğru gittik bugün ise milas a doğru ilerliyoruz ilk durağımız bargylia bodrum a çok da uzak olmayan zeytinliklerle çevrili masmavi bir koydaki boğaziçi köyü yakınlarında havaalanından önce sola saparak ulaşabilirsiniz biz bazı akşamlar bu köy yolu üzerinde denizin içeri doğru uzantısı. Bodrum a 4 km uzaklıkta bulunmakla birlikte ulaşımı biraz zordur özel aracınızla çırkanlı köyü ne gelip ardından 1 saatlik bir yürüyüşten sonra pedasa ya ulaşabilirsiniz.

Bodrum un antik kentlerini gezmeye devam ediyoruz. Ege bölgesinde güllük körfezi kıyısında antik bir kent güllük körfezi kıyısında milas ilçesine bağlı turistik bir köy bodrum yarımadasının kuzeyinde yer alan güllük körfezindeki güllük koyunda muğla nın milas ilçesinde ünlü bir antik kent. Pedasa antik kenti bodrum.

Bodrum yarımadası antik yerleşimleri halikarnassos tan başka yarımadada çok sayıda antik kent daha vardır. Aspat kalesi akyarlar aspat koyuna bakan konik tepenin doruklarında termera antik yerleşimi ise 2 km yukarıda mandra köyünün 1 km üzerindeki asarlık tepe dedir. Bu kentler sırasıyla pedasa telmissos gürece termera ve aspat kalesi müsgebi ortakent eski ve yeni myndos uranion madnasa sibda side syangela theangela dır.

Bu bulmacayı daha önce çözmüş olan kullanıcılar bu 25 bulmacalara ilgi duymuşlardır. Leleg ler yenilgi sonrası güney e inmiş karya nın izin verdiği bölgelerde yaşamıştır bilinen 8 şehir olabilir bodrum da sadece pedesa dır dost karya halkı ile barış içinde yaşamışlar bodrum a 15 km kadar olan bu şehir oldukça viranedir giriş kapısı araçlara. Bodrum da şehir merkezinde bulunan pedasa pedasos bitez myndos kapısı gümbet karyanda myndos gümüşlük dağbelen ve sandima köyleri yalıkavak bargylia andanos gök asar birkaç antik kentin dışında çok yakın çevresinde hatta yarım saatlik mesafelerde günübirlik gidip gezebileceğiniz çok sayıda antik kent bozalan leleg kenti syangela antik kenti.

Antik belgelerde troya savaşı sırasında ve sonrasında karlarla birlikte anılan lelegler karya bölgesi nde bugünkü bodrum yarımadası nda sekiz kent kurmuştur. Termera aspat antik kenti bodrum. Pedasa antik kenti yaz turizminde önemli bir yere sahip olan bodrum un tarihi kalıntılarından biridir pedasa antik kenti.

Aspat mandra köyü arasında yol yoktur.

Milet Antik Kenti Bodrum Da Gezilecek Yerler Bodrum Gezi Yasam Eglence Etkinlik Ve Lezzet Gunlugu

Bodrum Antik Tiyatrosu 2400 Yildir Kulturun Hizmetinde Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Bodrum Antik Tiyatrosu Rehberi Nerede Tarihi Ve Giris Ucreti

Bodrum Antik Tiyatrosu 2400 Yildir Kulturun Hizmetinde Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Bodrum Da Antik Kent Satisa Cikarildi Sozcu Gazetesi

Bodrum Tarihi Ve Turistik Yerleri Gecmisten Gunumuze Ulasabilen 10 Tarihi Yer

Bodrum Antik Tiyatro Gezi Rehberi Nerede Nasil Gidilir Giris Ucreti

Bodrum Tarihi Gezilecek Yerleri Gezicini

Bodrum Pedasa Antik Kenti Bodrum Belediyesi

Leave a Reply