Bergama Antik

Tarihî mirası ve kültür zenginlikleriyle izmir in tarihe açılan kapısı bergama tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yaptı antik bölge olağanüstü güzel doğası ve şifalı doğal. Bergama antik kenti bergama izmir e 100 km uzaklığındaki bergama ilçesi sınırlarında bulunan antik kent 8 500 yıllık geçmişiyle en eski uygarlıklar arasında yer alıyor.

Korunakli Kale Bergama Antik Kenti Seyahat Haberleri

Aşağıda bergama çevresinde kurulmuş olan antik şehir için doğru cevabı bulacaksınız eğer bulmaca ü bitirmek için daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa navigasyonunuza devam edin ve arama fonksiyonumuzu deneyin.

Bergama antik. Bergama antik kenti izmir in 100 km kuzeyinde bakırçay havzasında yer alan 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan uygarlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden birisiydi. Bergama antik kenti havadan drone çekimi ile izleyin. Pergamon antik kentinin kurulduğu bakırçay havzasında.

283 133 yıllarını kapsayan helenistik dönemin l50 yılı boyunca en görkemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olmuştur. Anadolu daki arkeolojik yerleşimler arasında en erken keşfedilen antik kentlerden birisi olan bergama da 1865 yılında akropol deki bizans duvarı içinde zeus sunağı nın yüksek kabartmalarının bulunması sonucu ilk araştırma çalışmaları başlamıştır. Tarihimizin bir bölümü kaçılırıp götürülmüş olsa da görülmeye değer akropol.

Orta çağ da oldukça stratejik bir konuma sahip olan bergama antik kenti konumunun yanına bir de eşsiz doğası eklenince bu bereketli topraklar birçok uygarlığa yurt olmuş. 1345 yıllarında ise orhan gazi tarafından osmanlı topraklarına dahil olur ve kentte türk dönemi başlar. Tarih boyunca onlarca uygarlığa ev sahipliği yapan bergama antik kenti doğal güzellikleri şifalı doğal kaynakları ve usta mimarlık eserleri ile batı nın en doğusunda doğu nun ise en batısında yer alıyor.

M s 8 yylarda bergama arap akınlarına maruz kalır 14 yy başlarında ise menteşe beyliği topraklarına katılır. Conze tarafından bu çalışmalar resmi kazılara. Bergama nın tarihe açılan yüzü.

Bergama nın tarihi geçmişini adım adım hissedebileceğiniz bergama antik kenti yerli ve yabancı turistlerin gözdesi. Bergama antik kenti nde yürütülen arkeolojik kazı çalışmalarından elde edilen erken tunç dönemi nden bizans a kadar geçen süre dilimine ait buluntuların heykellerin mozaiklerin bölge etnografyasına ait kilim el işi dekorasyon ürünlerinin sergilendiği bir müze. 1878 86 yılları arasında c.

Bergama antik tiyatrosu m ö. Zeus sunağı athena tapınağı kütüphane büyük saray tiyatro kent duvarı bu dönemde inşa edilmiştir.

Izmir De Pergamon Antik Kenti Seyahat Haberleri

Bergama Antik Kenti Izmir Turna Com

Pergomon Bergama Antik Kenti Detayli Tanitimi Tarihi Turistik Yerleri Gezilecek Yerleri Bergama Antik Kenti Nerede Ve Nasil Gidilir

Bergama Antik Kenti Nerede Bergama Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Bergama Da Gezilecek Yerler Egeli Gezgin Ege

Bergama Nin Tarihi Ve Turistik Yerleri Gecmisten Gunumuze Dek Ulasan Tarihi Ve Oldukca Degerli 11 Yer

Bergama Antik Kenti 2016 Youtube

Pergamon Antik Kenti Bergama 2020 All You Need To Know Before You Go With Photos Tripadvisor

Ulkemizin Tarihi Guzelliklerinden Izmir Deki Pergamon Antik Kenti

Leave a Reply