Bergama Antik Kenti Hakkında Bilgi

Bergama antik kenti izmir in 100 km kuzeyinde bakırçay havzasında yer alan 8 bin 500 yıllık tarihi geçmişi olan uygarlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden birisiydi. Bergama sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle dünyanın 999 uncu türkiye nin 13 üncü ve izmir in ilk unesco dünya mirası dır.

Bergama Antik Kenti Hakkinda Bilgi Huzur Dini

Pergamon eski çağlardada misya bölgesinin önemli merkezlerinden biriydi.

Bergama antik kenti hakkında bilgi. Su sesi ve telkin yoluyla ilk psikoterapik tedavinin uygulandığı yer olarak bilinen bergama antik kentinde hellenistik dönem dükkanları. Pergamon günümüzde izmir iline bağlı bergama ilçesinin merkezinin yerinde kurulu antik kentin adıdır. Bergama yı parşömenin anavatanı eczacılığın babası hekim galenos un kenti incil de adı geçen anadolu daki yedi kiliseden birine ev sahipliği yapan kent gibi pek çok betimlemeye sahiptir.

Asıl bergama nın tarihi ile ilgili en kesin ve kabul edilen bilgi ise. Günümüzde pergamon antik kenti nin eski bergama ana alanları bugünkü modern bergama kentinin kuzeybatısındadır. Içerisinde artemis tapınağı meryem ana evi ve ashab ı kehf gibi yapıtları bulunduran bu olağanüstü eser izmir in selçuk ilçesinde yer almakta ve türkiye nin en önemli turistik yerleri arasında bulunmaktadır.

Pergamon antik kenti hakkında bilgi akropolün bulunduğu tepenin iki yanından akan bakırçay irmağına kalkos dökülen selinos ve kestel keitos çaylarının verimliliğini arttırdığı topraklar antik çağın gözde kentlerinden bir olmasını sağlamıştır. 6000 yıllarına dayanan efes antik kenti farklı dönemlerde roma yunan ve türklere ait bir antik kent olmuştur. Kurulduğu alana göre düzenlenmiş kentlerin en iyi örneklerinden biridir.

Buralara kimler egemen olmuş bunlar hakkında bilgi verdikten sonra şimdi de sizlere biraz akropol alanından bahsedeyim. Antik bergama kentinin akropol ü de bakırçayı nın suladığı ovaya egemen olan 275 metre yükseklikte bir tepenin üzerinde yer alır. Ege sahiline ulaşımı sağlayan caicus nehri vadisi ne bakan kent büyük bir stratejik değere sahipti.

Pergamos un teuthrania kralını öldürdükten sonra kenti ele. Tarihî mirası ve kültür zenginlikleriyle izmir in tarihe açılan kapısı bergama tarih boyunca birçok uygarlığa ev sahipliği yaptı antik bölge olağanüstü güzel doğası ve şifalı doğal. Pergamon antik kenti caicus nehri nin günümüzde bakırçay kuzey ucunda kurulmuş eski bir yunan kentiydi.

Bergama antik kenti hakkında bilgi. Bergama şifalı kaynakları doğal güzellikleri. Bergama antik kenti pergamon tarihi ve kısa bilgi.

Aktif link içeren kaynak göstermeden içerikleri kopyalayanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Iö 282 133 arasında da pergamon krallığı nın başkentiydi. Bergama antik kenti hakkında bilgi verirken tarih boyunca bir çok uygarlığın yaşadığı ve krallıklara başkentlik yapan kentlerden birisi olan ve ilklere imza atan bir yer olduğundan öncelikle bahsetmeliyiz.

Pergamon adı bir söylence kahramanı olan pergamos tan gelir.

Bergama Pergamon Antik Kenti Bilgileri Tapinaklari Tarihi Eserleri

Ulkemizin Tarihi Guzelliklerinden Izmir Deki Pergamon Antik Kenti

Pergamon Antik Kenti Gezi Rehberinizi Blog Sayfamizda Bulabilirsiniz

Bergama Antik Kenti Pergamon Tarihi Ve Kisa Bilgi

Bergama Antik Kenti Izmir Antika Seyahat Manzara

Bergama Antik Kenti Nerede Bergama Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Pergamon Antik Kenti Arkeogezgin

Bergama Antik Kenti Izmir

Pergomon Bergama Antik Kenti Detayli Tanitimi Tarihi Turistik Yerleri Gezilecek Yerleri Bergama Antik Kenti Nerede Ve Nasil Gidilir

Leave a Reply