Bathonea Antik Kenti

Bathonea da devam eden kazılarda şimdiye kadar iki liman büyük taşlarla örülmüş su yolları devasa caddeler ve saray yapısı olduğu düşünülen bir yapı ortaya çıkarıldı. Bathonea antik kenti nerede avcılar belediye başkanı handan toprak benli bathonea antik kenti ndeki önemli bulguları açıkladı.

Bathonea Antik Kenti Ne Toki Evleri Yapiliyor Son Dakika Haberleri

Içerisinde barındırdığı hitit roma bizans ve osmanlı devleti eserleri ile bathonea 4000 yıllık geçmişi ile bizlere ışık tutuyor.

Bathonea antik kenti. 2006 senesinde küçükçekmece gölü havzasında araştırma yapan. Bathonea istanbul ilinin avcılar ilçesinde küçükçekmece gölü nün kuzeybatısında yer alan bir antik kenttir. Istanbul un antik kenti bathonea 2007 yılında keşfedilen 2700 yıllık antik kent bathonea küçükçekmece gölü nün avcılar ve küçükçekmece kıyılarında istanbul un en eski ve en.

Ayrıca bölgede ilk kez 11 bin yıl önceye ait kalıntılara rastlandı. Kültür ve turizm bakanlığı ile kocaeli üniversitesinin işbirliğinde yürütülen bathonea antik kenti arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarına katılmak isteyen gönüllüler arıyoruz. Bathonea antik kenti kazı alanında büyük taşlarla oluşturulmuş düzenli bir su yolu ortaya çıkarıldı.

Bathonea antik kenti nin bulunduğu istanbul ilçesi bulmaca cevapları en iyi cevabı 7 harfleridir. Antik kent 2009 yılında marmara denizi kıyılarında tespit edilmiştir. Istanbul küçükmece de devam eden bathonea antik kenti nin kazıları tamamlandığında tarihi kentin ören yeri olarak hizmete açılması planlanıyor.

Milattan önce hititlerin de burada yerleştiğini basılan paralardan ve çanak çömlek yapılarından anlamak mümkün durumda. Bulmaca cevap ve ipucu. Bölgenin sadece yerel değil.

24 ocak 2012 tarihinde new york times ın science bilim ekinde jennifer pinkowski imzası ile kazı ile ilgili iki sayfalık bir röportaj yayınlanmıştır. Roma imparatoru konstantin in devleti buradan yönettiği anlaşıldı. Bathonea antik kenti hakkında.

Antik kentin neolitik çağda kurulduğuna ve hitit yerleşim yerlerinden biri olduğuna dair izler mevcuttur. Bathonea antik kenti istanbul milletvekili ismail faruk aksu istanbul un avcılar ve küçükçekmece ilçelerindeki arkeolojik kazılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu sorularını dönemin kültür ve turizm bakanı mahir ünal a sordu.

Istanbul Da Bathonea Antik Kenti Calismalari Suruyor Arkeofili

Istanbul Un Antik Kenti Bathonea Seyahat Haberleri

Avcilar Da 558 Yilindaki Depremin Izleri Bulundu Arkeofili

Bathonea Antik Kenti Ne Toki Evleri Son Dakika Haber

Toki Bathonea Antik Kenti Ne Komsu Oluyor Guncel Haberler Milliyet

Ana Sayfa

Hitit Antik Kenti Bathonea Mi Toki Kenti Mi Indigo Dergisi

Bathonea Oren Yeri Projesi Icin Bakanliga Basvuru Yapildi Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Hitit Antik Kenti Bathonea Mi Toki Kenti Mi Indigo Dergisi

Leave a Reply