Ballıhisar Pessinus Antik Kenti

πεσσινούς veya πισσινούς ankara eskişehir karayolu üzerinde sivrihisar ın 16 km güneyindeki ballıhisar da bulunmaktadır. Antik kentin kalıntılarına ilişkin bir tür hayali plan ve restitüsyon çizimi bırakmıştır.

Pessinus Oren Yeri Kultur Portali

1882 de köyü ziyaret eden karl humann ise o zaman görünür halde olan antik yapıların bir eskizini yapmıştır.

Ballıhisar pessinus antik kenti. Sivrihisar ın güneyindeki ballıhisar yıkıntılarının pessinus a ait olduğunu charles texier kanıtladı. Antik kentin kalıntılarına ilişkin bir tür hayali plan ve restitüsyon çizimi bırakmıştır. Antik şehrin üzerinde bugün ballıhisar köyü kurulmuştur.

Antik şehrin üzerinde bugün ballıhisar köyü kurulmuştur. Pessinus sivrihisar ın 13 km güneydoğusunda ballıhisar köyünün bulunduğu orta frigya nın doğu bölümünde yer almaktadır. Burası antik kaynaklarda matar dindymene mâgna mater agdistis dindymene denen frig baş tanrıçasının kutsal kenti olarak ün salmıştır pessinus tanrıların anası kibele olarak anılan tanrıçanın ünlü kutsal yerleşmesiyle birlikte rahipler devleti şeklindeki antik bir frig yerleşmesi idi.

Sivrihisar ın 13 kilometre güneydoğusunda ballıhisar mahallesinde yer alan pessinus un mitolojik kaynaklarda milattan önce 8. Kentin kuruluşu phryg kaynaklarına göre kral midas a değin iner. Pessinus antik kenti ankara eskişehir kara yolu üzerinde sivrihisar ın 13 kilometre güneyindeki ballıhisar da bulunmaktadır.

Ballıhisar pessinus antik kenti. 1 sivrihisar ballıhisar köyü yerleşim içinde yer alan pessinus antik kenti kalıntıları eski çağın en önemli kült merkezlerinden biridir. Eskişehir iline 105 km.

Eskişehir in sivrihisar ilçesinde yer alan pessinus antik kenti cevaplanmamış pek çok soruyu bünyesinde barındırıyor. Antik pessinus kenti sivrihisar ın güneyinde yer alan ballıhisar köyü sınırlarının içerisindedir. Sarı mercedes filminde pessinus antik kentine ait kazı çalışmalarından bahsedilmektedir.

Burası antik kaynaklarda matar dindymene mâgna mater agdistis dindymene denen frig baş tanrıçasının kutsal kenti olarak ün salmıştır pessinus tanrıların anası kibele olarak anılan tanrıçanın ünlü kutsal yerleşmesiyle birlikte rahipler devleti şeklindeki antik bir frig yerleşmesi idi. Yüzyılda phrygia kralı midas tarafından kybele kültünün kutsal kenti olarak kurulduğuna inanılıyor. 1882 de köyü ziyaret eden.

Bazı eski yazarlar kentin adını troos un oğlu ilos un koyduğunu ileri sürerler. Eski kral yolu üzerinde olan antik şehrin üzerinde bugün ballıhisar köyü kurulmuştur. Sivrihisar ilçesine 15 km.

Pessinus antik kenti nde belçika gent üniversitesi tarafından başlatılan kazılar daha sonra avusturalya melburne üniversitesi tarafından yürütüldü. Köyde pessinus kalıntılarını ilk tespit eden kişi 1834 yılında ballıhisar ı ziyaret eden charles texier dir. Köyde pessinus kalıntılarını ilk tespit eden kişi 1834 yılında ballıhisar ı ziyaret eden charles texier dir.

Eski kral yolu üzerinde olan antik şehrin üzerinde bugün ballıhisar köyü kurulmuştur.

Pessinus Oren Yeri Kultur Portali

081105179c Eskisehir Sivrihisar Ballihisar Pessinus Flickr

Pessinus Antik Kenti Pessinus Tiyatrosu Tatilyardimcim

081105159c Eskisehir Sivrihisar Ballihisar Pessinus Antik Kenti A Photo On Flickriver

Antik Pessinus Kenti Sivrihisar Kultur Ve Haber Portali

Tarih Ile Ic Ice Yasayan Mahalle Ballihisar

Pessinus Ballihisar Antik Kenti Sivrihisar

Tarih Ile Ic Ice Yasayan Mahalle Ballihisar

Pessinus Antik Kenti Sivrihisar Belediyesi

Leave a Reply