Ayi Gayi Antik Kenti

Antik yolun altında kanal sisteminin de bulunduğunu vurgulayan sezgin çoğu büyükşehirde bu kadar düzgün kanal sistemleri yoktur. Finike ye 30 km uzaklıktadır.

Aigai Antik Kenti Havadan Goruntuleri Youtube

Ayas antik kenti kalıntılarına ev sahipliği yapan adana yumurtalık.

Ayi gayi antik kenti. Bu yolun yakınında apollon tapınağı da var. Ayı dağı hamamlı ve belkıs yeniköy köyleri batıda düzler köyü güneyde düzler köyü ve marmara denizi doğuda aşağıyapıcı köyü ve bandırma körfezi ile çevrilidir. Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri.

Insanlar bu yoldan devam ederken ibadetlerini yapabilecekleri tapınak yapmış diye konuştu. Unesco dünya mirası geçici listesi nde yer alan laodikya antik kenti nde devam eden kazı ve restorasyon çalışmalarında bulunan 20 odalı kiliseli peristilli ev gün yüzüne çıkartıldı. Kyzıkos antik kenti.

Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri. Lykos ırmağının güneyine kurulmuştur. Laodikeia antik kenti denizli nin 6 km kuzeyinde yer almaktadır.

Arykanda antik kenti finike elmalı karayolu üzerinde arif köyü sınırları içinde yer alır. Aigeai yani ayas antik kenti kent tarih boyunca farklı isimler ile anılmıştır arapların bölgede hâkim olduğu dönemde ayaş diye isimlendirilip venediklilerin hâkimiyet döneminde ise. Arykanda antik kenti.

Tarihî bir liman şehri olan bu ilçemizde eski uygarlıklara ait eserler bulunmaktadır. Assos antik kenti nde 1800 yıllık bronz kalem bulundu. Karayolu üzerinde virajda yer alan pazar yeri girişinden sağa dönen ve yukarı tırmanan yaklaşık 1km lik dar bir asfalt yolla antik kentin girişine ulaşılmaktadır.

Aigai Antik Kenti Taslarin Dili Belgeselinde 2015 Youtube

Aigai Antik Kenti Nde 2 Bin 200 Yillik Yemek Takimi

Manisa Da Aigai Antik Kenti Nde Bulunan Kalintilar Tarihe Isik Tutuyor Yeni Asya

Manisa Da Aigai Antik Kenti Nde Bulunan Kalintilar Tarihe Isik Tutuyor Yeni Asya

Aigai Antik Kenti Manisa Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Arkeo Denemeler Aigai Antik Kenti I Manisa Aiolis Koseler Koyu

Izmir Aigai Antik Kenti Namurt Kale

Aigai Antik Kenti Kultur Portali

Anasayfa Aigai Kazisi Resmi Web Sitesi

Leave a Reply