Assos Antik Liman Hangi şehirde

Tarih boyunca lidya pers pergamon roma egemenliği altına giren bölge. Tripadvisor da assos için gezginler tarafindan 261 otel hakkinda yapilmis 3 393 yorumu okuyun 1 336 resmi görün ve en iyi fiyatlari bulun.

Assos Da Gezilecek Yerler Listesi En Guzel 20 Yer Biletbayi Com

O yüzden tarihi binalar dışında yeni bir yapı bulunmuyor.

Assos antik liman hangi şehirde. Assos u okurken assos başlığı altında 3 farklı yer göreceksiniz kafanız karışmasın diye önden bir açıklamak istedik. Assos antik liman ayvacık çanakkale nin ayvacık ilçesi behramkale köyünde bulunan assos antik kentinin havadan fotoğrafları. Kalabileceğiniz en güzel oteller de bu eski taş binalar.

Assos beldesinin bir ucunda antik liman diğer ucunda ise volkanik dağın yamaçlarına kurulmuş behramkale köyü yer alıyor. Assos antik liman assos. άσσος ya da behramkale çanakkale nin ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km güneyindeki behramkale köyü nde yer alan bir antik kent.

En dikkat çekici özelliği ise yerleşimin antik çağlardan beri devam ediyor olması. Takriben 1950 ve 60 lı yılara kadar assos un denizden içeriye doğru tariben 150 km lik arka bölgesinin büyük bir bölümü özel mülkiyet palamut ormanları ile kaplı idi su anda assos iskele veya antik liman adı ile anıla yerde kurutulmuş palamut meyveleri palamut ve iğli nin diş ülkelere sevk edilmek üzere depolandığı taş kagir depolar vardı o yıllarda en ucuz ve. Assos antik liman yakınlarındaki oteller.

Assos antik liman assos a geldiğimizde ilk antik limana indik. 107 yorum makale ve 154 resme bakın. Köyün tepesine çıktığınızda 238 metre yükseklikte inşa edilmiş olan athena tapınağı nı bulabilirsiniz.

Assos daki butik otellerin bir kısmı tüm sezon açık olurken diğer kısmı yalnızca bahar ve yaz sezonunda hizmet veriyor. Assos da kalacağınız süre boyunca rahat ve memnun edici bir konaklama yapabileceğiniz birçok assos antik liman butik otel seçeneği bulunuyor. Assos harita konumu midilli adasının karşısına denk geliyor.

Burası aslında çok küçük bir bölge ve sit alanı. Güneyindeki tarihi bir köy olan behramkale ile bir tutulsa da aslında babakale den küçükkuyu ya kadar uzanan geniş bir alanı kaplıyor. Antik çağda troas diye adlandırılan bölgenin güney ucunda volkanik bir tepenin zirvesi ve yamaçlarında midilli adasının karşısında kurulmuştur.

Antik liman behramkale köyü assos antik kenti eskiden aynı yerleşiminin iki ucuyken şu an birbirinden kopuk yerleşimler ama totaline assos diyoruz antik liman assos un deniz kıyısı behramkale de kartal yuvası konumundaki tepesi. Assos günümüzde çanakkale nin 87 km. Antik limanda kalabileceğiniz en meşhur yerler kervansaray nazlıhan otel ve behram otel.

Assos Antik Liman Otelleri En Uygun Assos Antik Liman Otel Fiyatlari

Assos Da Gezilecek Yerler Listesi En Guzel 20 Yer Biletbayi Com

Assos Gezilecek Yerler Canakkale Biz Evde Yokuz

Assos Antik Liman

Assosplus Beach Camping Pansiyon Restaurant Cafe

Assos Antik Liman Otelleri Listesi 2020 Tum Otel Fiyatlari Balnet Net

Assos Nerede Iste Assos Gezilecek Yerler Assos Ta Yapilacaklar Ve Gorulecek Tarihi Yerler Seyahat Haberleri

Assos Antik Liman Manzara Seyahatimgeldi Geziyoruz Bu Hayati

Assos Nerede Iste Assos Gezilecek Yerler Assos Ta Yapilacaklar Ve Gorulecek Tarihi Yerler Seyahat Haberleri

Leave a Reply