Assos Antik Kenti Tarihçesi

άσσος ya da behramkale çanakkale nin ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km güneyindeki behramkale köyü nde yer alan bir antik kent. Tarihi geçmişi antik çağlara uzanan ve babakale ile küçükkuyu arasında yer alan bölgeye assos deniliyor.

Hadi Ipucu Sorusu Cevabi 17 Subat Assos Antik Kenti Nerededir 50 Bin Lira Odullu Hadi Gundem Haberleri

Antik çağın bilim ve felsefe merkezi 5 bin yıldır yaşayan bir kent olan assos antik bir liman kenti olmanın yanı sıra bir öğretim.

Assos antik kenti tarihçesi. Her antik yunan kentinde olduğu gibi assoslular da kendilerine kentlerini koruyan bir tanrı ya da tanrıça seçmek zorundaydı. Assos edremit körfezi ile lesbos adası nın midilli karşısında bir volkanın eteğinde andezit kayalıkları üzerinde kurulmuş antik çağların önemli yerleşim merkezlerindendir. Asos çanakkale antik kenti tarihçesi kuruluşu resimleri bilgileri.

Imparator germanikos burada kültünü ilan eder. Arkeolojik çalışmalara göre kentin denize doğru kurulduğu teraslarla denize inildiği biliniyor. Assos antik kenti tarihi mö 6.

Assos antik kenti behramkale antik adıyla assos diğer adıyla behramkale kuzey ege de çankkale nin ayvacık ilçesine bağlı bir köy tarihçesi m ö. Athena adına kentte inşa edilmiş olan bir tapınak dahi bulunmaktadır ve günümüze kadar sütunları. Bu sebeple seçilen tanrıça athena oldu.

Genel kültür bilim ve teknoloji kategorisinde ve tatil turizm forumunda bulunan asos çanakkale antik kenti tarihçesi kuruluşu resimleri bilgileri konusunu görüntülemektesiniz konu içerigi kısaca asos çanakkale antik kenti tarihçesi kuruluşu resimleri bilgileri kentin kuruluşu kolonistlerce. Assos antik kentinin tarihçesi m ö. Yüzyılın ikinci yarısına kadar lidya nın kontrolü altında bulunan assos mö 549 479 yılları arasında pers imparatorluğu na katılmıştır.

Osmanlıların yerleşmesinden sonra yerleşim ters istikamette gelişme göstermiş ve behramkale köyü ortaya çıkmış. Pek çok filmde ve belgeselde gördüğümüz athena figürü assos antik kentinde de kendini göstermektedir. 1200 lü yıllarda ise assos osmanoğulları egemenliğine girmiştir.

Günümüzde assos antik kenti. çanakkale nin ayvacık ilçesinin behramkale köyünde bulunan assos asya nın batıda ki son noktası olarak bilinen babakale ye lekton 20 km. Assos antik kenti çanakkale şehir merkezinin 87 km güneyinde ayvacık ilçesine bağlı behramkale köyü sınırlarında bulunuyor.

Daha sonra perslere karşı önlem almak için kurulan ve atina nın önderliğini yürüttüğü attika delos deniz birliği ne katılmıştır. Tarih boyunca lidya pers pergamon roma egemenliği altına giren bölge. Antik çağda troas diye adlandırılan bölgenin güney ucunda volkanik bir tepenin zirvesi ve yamaçlarında midilli adasının karşısında kurulmuştur.

Assos un tarihçesi rotasını bu kez çanakkale ye çeviren saffet emre tonguç assos antik kenti nin tarihçesini anlatıyor. Assos da kesinlik kazanmaması ile birlikte tunç çağı nda m ö 3000 1200 burada yaşayanların olduğuna dair arkeolojik kalıntılar bulunmuştur. Zamanında kent yüzünü denize dönmüş ve teraslarla iniliyormuş denize.

Assos Antik Kenti

Assos Vikipedi

Assos Antik Kenti

Assos Antik Kenti 1800 Den Bu Yana Kaziliyor

Assos Antik Kenti

Assos Antik Kenti Canakkale Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Assos Tarihi Yerler Etkileyici 14 Tarihi Nokta Biletbayi Com

Assos Antik Kenti Jeotermal Tehdidi Altinda Tarafsiz Haber Ajansi

Assos Antik Kenti

Leave a Reply