Assos Antik Kent Nerede

Assos antik kenti çanakkale nin ayvacık ilçesine bağlı ayvacık gürpınar yolu üzerindeki behramkale beldesinde yer almaktadır. Antik çağda troas diye adlandırılan bölgenin güney ucunda volkanik.

Assos Antik Kenti Nerede Canakkale Assos A Nasil Gidilir

çanakkale den ayvacık a yarım saatte bir minibüs seferleri yapılmaktadır.

Assos antik kent nerede. Zamanında kent yüzünü denize dönmüş ve teraslarla iniliyormuş denize. Antik çağda troas diye adlandırılan bölgenin güney ucunda volkanik bir tepenin zirvesi ve yamaçlarında midilli adasının karşısında kurulmuştur. Assos antik kenti giriş ücreti 15tl ve müzekart geçerli.

çanakkale nin ayvacık ilçesinin behramkale köyünde yer alan assos antik kenti denizden 228 metre yükseklikteki andezit kayalık üzerinde yer alır. Assos antik kenti kent tüm bölgeye hakim yükseklikte volkan konisi üzerine güneye denize doğru kurulmuş. Haftanın her günü açılış saati 08 00 kapanış saati yaz sezonunda 19 30 kış sezonunda 17 00.

Etrafı uzunluğu 4 km olan surlarla çevrili kentin yapımında kullanılan taşın sağlamlığı nedeniyle kent önemli ölçüde ayakta kalmış durumda. άσσος ya da behramkale çanakkale nin ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km güneyindeki behramkale köyü nde yer alan bir antik kent. Assos antik kenti giriş ücreti ve ziyaret saatleri nelerdir.

çanakkale nin 87 km güneyindeki tarihi bir köy olan behramkale assos un kalbi. Istanbul behramkale arası 401 km olup e881 üzerinden yaklaşık 5 saatlik bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Tarihi ve mitolojik geçmişi ile behramkale assos antik kenti nerede nasıl gidilir otelleri restoran ve giriş ücreti ile hakkında bilgi gezi notlarımı paylaşmaya çalıştım.

Tarih boyunca lidya pers pergamon roma egemenliği altına giren bölge. Kent lesbos midilli adasından gelen methymnslılar ve aioller tarafından kurulmuştur. Assos antik kenti nerededir.

Assos antik kent mö 900 lü yıllarda midilli den gelen methymnalılar ve aioller tarafından kurulmuş. Assos antik kenti nerede nasıl gidilir. Assos çanakkale nin ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km güneyindeki behramkale köyü nde yer alan bir antik kent.

Tarih boyunca lidya pers pergamon roma egemenliği altına girmiş. Assos nerede assos çanakkale nin ayvacık ilçesine bağlı. Behramkale küçük bir yerleşim yeri ve assos antik kenti nin 4 km uzunluğundaki surları.

Assos antik kenti nerede ve nasıl gidilir. Batı anadolu da midilli adası nın hemen karşısında edremit körfezinde yer alıyor. Assos antik kent ile tarihi mitolojiyi kültürü denizi güneşi ve ege yöresel lezzetleri huzur ve keyif ile yaşayabilirsiniz.

Osmanlıların yerleşmesinden sonra yerleşim ters istikamette gelişme göstermiş ve behramkale köyü ortaya çıkmış. Assos antik kentinin tarihçesi m ö.

Assos Antik Kenti

Assos Antik Kenti Nerede Otelleri Restoran Ve Giris Ucreti Turluyorum Net

Assos Antik Kenti Canakkale Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Assos Antik Kenti Nerededir Son Dakika Haberleri

Hadi Ipucu Sorusu Cevabi 17 Subat Assos Antik Kenti Nerededir 50 Bin Lira Odullu Hadi Gundem Haberleri

Assos Antik Kenti

Assos Antik Kenti Nerededir Son Dakika Haberleri

Assos Antik Kenti

Assos Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Giris Ucreti Ziyaret Saatleri Gezilecek Yerler

Leave a Reply