Antik Side Nerede

Side antik kenti antalya ilinde nerede. Side antik kenti nerede ve nasıl gidilir.

Side Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Yüzyılda tüm pamfilya ile birlikte lidya krallığı nın egemenliğine girmiş lidya krallığı.

Antik side nerede. Havalimanında gelmek isterseniz side ilçesine giden minibüsler bulunmaktadır. Yani sadece antik kenti değil aynı zamanda 24 saati dolu dolu geçirmeye uygun her türlü mekanlara sahip bir bölge side. Giriş ücreti tarihçesi ve özellikleri side antik kenti ticaret ve liman kenti olarak döneminin en önemli yerleşim yerlerinden biri olmuştur bir.

Side antik kenti posta kodu 07330. Antik kentte sahil pazar marina çarşı şehir merkezi hepsi bir yerde. Yüzyılda bir yerleşim merkezi olmuştur.

Türkiye nin değerli turizm bölgelerinden biri olarak her yaz akdeniz in yeniden doğan güzellikleriyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Manavgat ilçesine bağlı olan side nin antalya ilinin doğusunda ve ile yaklaşık 75 kilometre uzaklıkta olması side nerede sorusuna cevap arayan gezi adayları için bir cevap olabilir. Antik kente ulaşabilmeniz için öncelikle manavgat ilçesine ulaşmalısınız.

Yıllara göre mahalle nüfus verileri 2009 10 505 2007 6 500 2000 20 951. Antik yapılarıyla kendine özgü mimarisiyle köy evlerinin bir arada bulunması sonra dan selimiye adını alan side nin turizme açılmasında büyük rol oynamıştır. Side antik kenti haritası antalya ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir.

Side tarihin derin izlerini taşıyan bir kenttir. Kalacağınız otel ile görüşürseniz de size uygun bir transfer ayarlayabilirler. Side antik kenti antalya nın manavgat ilçesinden 7 kilometre güneybatısında yarımada üzerine kurulmuştur.

Yüzyıla tarihlenen roma eseri anıtsal çeşme de nymphaeum tarih gün işığına çıkıyor projesi kapsamında restorasyon ve onarım çalışması yapılmaktadır. Side ye ulaşım için farklı alternatifleriniz mevcut arabanızla gelecek iseniz antalya veya isparta üzerinden alanya yolunu takip edebilirsiniz. Antik dönemde pamfilya nın en önemli liman kenti olan side antalya nın 80 kilometre doğusunda manavgat ın 7 kilometre güneybatısında bulunan 350 400 metre genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur.

Antalya ya 75 km uzaklıkta olan side manavgat a da 7 km uzaklıkta. Akdeniz kıyı şeridinde antalya ya bağlı en önemli turizm beldelerinden. Side antalya nın manavgat ilçesine bağlı tarihinin hititlere dek uzanan antik çağ dan kalma bir liman kenti.

Uçakla gelecekseniz de antalya hava alanından side ye geçme şansınız var. Onlarca uygarlığa ait esere ev sahipliği yapan side tarihi değerlerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de ziyaretçilerini büyüleyen türkiye nin en değerli turizm beldelerinden. Side antik kenti iki kuleli ana giriş kapısının karşısında yer alan ve m s.

Tabii antik kente çok yakın şekilde yapılmış binalar bu güzel eserleri gölgelemiş. Side antik kenti anıtsal çeşme. Side antik kenti 36 767998 enlem ve 31 390141 boylamda yer almaktadır.

Side antik kenti gps koordinatları 36 46 4 7928 ve 31 23 24 5076.

Side Antik Tiyatrosu Hakkinda Bilgi Giris Ucreti Nerede Ziyaret Saatleri

Side Antik Kenti Antalya Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Side Antik Tiyatrosu Nerede Nasil Gidilir Antalya Gezilecek Yerler

Side Antik Kenti Antalya Gezi Rehberi

Side Antik Kenti Nerede Side Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Side Antik Kenti Tarihi Giris Ucreti 2020 Hakkinda Bilgi Nerede

Side Antik Kenti Antalya Gezilecek Yerler Antalya Gezi Rehberi

Side Antik Kenti Kultur Portali

Side Antik Kenti Kultur Portali

Leave a Reply