Antik Kent Assos

Behramkale osmanlı döneminde kurulmuştur ve aynı zamanda koruma altındaki bir sit alanıdır. Antik çağın bilim ve felsefe merkezi 5 bin yıldır yaşayan bir kent olan assos antik bir liman kenti olmanın yanı sıra bir öğretim.

Assos Antik Kenti Canakkale Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Yüzyılın ikinci yarısına kadar lidya nın kontrolü altında bulunan assos mö 549 479 yılları arasında pers imparatorluğu na katılmıştır.

Antik kent assos. Hala tarihi dokusunu koruyan parke taşlı köy yolundan yokuş yukarı çıkarak 3 000 yıllık bir geçmişe sahip assos antik kenti ne giriş yapılabiliyor. Antik çağ ın en önemli liman kentlerinden biri olan çanakkale nin ayvacık ilçesine bağlı behramkale köyü sınırları içindeki assos 1800 lü yıllardan bu yana aralıklarla 1981. Assos antik kenti çanakkale şehir merkezinin 87 km güneyinde ayvacık ilçesine bağlı behramkale köyü sınırlarında bulunuyor.

Daha sonra perslere karşı önlem almak için kurulan ve atina nın önderliğini yürüttüğü attika delos deniz birliği ne katılmıştır. Tarihi geçmişi antik çağlara uzanan ve babakale ile küçükkuyu arasında yer alan bölgeye assos deniliyor. Osmanlıların yerleşmesinden sonra yerleşim ters istikamette gelişme göstermiş ve behramkale köyü ortaya çıkmış.

Kütahya ya yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta çavdarhisar ilçesinde bulunan bu şehir penkalas. Agora akropol antik kent arkeolog arkeoloji assos antik kenti athena greece hadrian mitoloji mythology rome tarih temple the church turkey türkiye. Assos antik kentinin tarihçesi m ö.

Tarih boyunca lidya pers pergamon roma egemenliği altına giren bölge. Antik çağ dan günümüze yaşayan kent. Etrafı uzunluğu 4 km olan surlarla çevrili kentin yapımında kullanılan taşın sağlamlığı nedeniyle kent önemli ölçüde ayakta kalmış durumda.

Assos ilk kazıya abd li arkeologlarca 1800 lü yıllarda başlanan assos 39 yıldan bu yana türk bilim adamları tarafından yapılan çalışmalarla. Assos antik kenti kent tüm bölgeye hakim yükseklikte volkan konisi üzerine güneye denize doğru kurulmuş. Assos antik kenti çanakkale nin ayvacık ilçesine bağlı behramkale köyü nde bulunmaktadır.

Assos antik kenti tarihi mö 6. Antik çağda troas diye adlandırılan bölgenin güney ucunda volkanik bir tepenin zirvesi ve yamaçlarında midilli adasının karşısında kurulmuştur. Zamanında kent yüzünü denize dönmüş ve teraslarla iniliyormuş denize.

άσσος ya da behramkale çanakkale nin ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km güneyindeki behramkale köyü nde yer alan bir antik kent.

Assos Ancient City

Assos Ancient City

Assos Antik Kenti Gezginin Ayak Izleri

Assos Ancient City

Hadi Ipucu Sorusu Cevabi 17 Subat Assos Antik Kenti Nerededir 50 Bin Lira Odullu Hadi Gundem Haberleri

Assos Ancient City

Assos Antik Kenti Jeotermal Tehdidi Altinda Tarafsiz Haber Ajansi

Assos Antik Kent Athena Tapinagi Havadan Goruntuleri Youtube

Assos Antik Kenti 1800 Den Bu Yana Kaziliyor

Leave a Reply