Antik Demirciler Carsisi Dalaman

çarşıda sergilenen el emeği göz nuru ürünler gerçekten görülmeye değer. çarşıya dalaman ın merkezinden yaklaşık 30 dakikalık keyifli bir yürüyüşün ardından ulaşabilir ve bu tarihi zanaat dalıyla alakalı birçok detayı yerinde kaynağında görme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Dalaman Gezilecek Yerler Listesi En Harika 24 Yer Biletbayi Com

Yöreye dalaman gürköy yolundan gidilir ve köy içinden 30 dakika yaya yürünür.

Antik demirciler carsisi dalaman. Roma ve bizans döneminde ait bir çok kalıntı barındıran antik kent çöğmen köyünde bir tepesi üzerinde kurulmuştur antik kenti çevreleyen 3 büyük kaya mezarı bulunmaktadır tarihi ayaklarınıza seren hippokome antik kentine mutlaka. Dalaman ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan hippokome antik kenti eski karya dilinde at şehri anlamına gelmektedir. Dalaman yeşil doğası temiz plajları ve antik kentleri ile turistlerin en fazla tercih ettiği mekânlardan oluyor.

Yüzyılda hizmet vermeye başlayan antik demirciler çarşısı rumlar tarafından yapılmıştır. Antik demirciler çarşısı dalaman a bağlı gürköy den yaya olarak ulaşabileceğiniz antik demirciler çarşısı 13. Yöre halkı tarafından demirci çarşısı olarak isimlendirilen antik çarşıda tarihi dokuların yanında ustalıkla yapılmış birçok ürüne ulaşabilirsiniz.

Antik demirciler çarşısı dalaman a bağlı gürköy den yaya olarak ulaşabileceğiniz antik demirciler çarşısı 13. Yöre halkı tarafından demirci çarşısı olarak isimlendirilen antik çarşıda tarihi dokuların yanında ustalıkla yapılmış birçok ürüne ulaşabilirsiniz. Dalaman ın simgesel ve tarihi yerlerinden biri olan antik demirciler çarşısı özellikle tarih severlerin ilgisini çekecektir.

çünkü buraya ulaşım biraz zordur. Doğa içinde yapılacak yürüyüşler için uygun bir ilçe olduğundan sadece yaz tatillerinde değil diğer mevsimlerde de ziyaretçilerini ağırlıyor. Yüzyılda rumlar tarafından inşa edilmiştir.

Yüzyılda rumlar tarafından inşa edilmiştir. Yüzyılda rumlar tarafından inşa edilmiştir. Antik demirciler çarşıs.

Bir rivayete göre dükkandan çıkan çekiç ve örs sesleri ile dövülen demirlerden çıkan kıvılcımlar uzak köylerden duyulur ve görünürmüş. Buraya gelenler hem tatil yapıyorlar hem de tarihi bir geziye çıkıyorlar. Antik demirciler çarşısı dalaman gürköy yolundan 30 dakika yaya olarak gidebilecekseniz antik demirciler çarşısını ziyaret etmek için plan yapınız.

Dalaman Tarihi Ve Turistik Yerleri Gecmisten Gunumuze Ulasabilen 9 Tarihi Yer

Dalaman Tarihi Ve Turistik Yerleri Gecmisten Gunumuze Ulasabilen 9 Tarihi Yer

Dalaman In Tarihi Yerleri 12 Onemli Tarihi Durak Biletbayi Com

Mugla Dalaman Antik Demirciler Carsisi Haber Kaos

Mugla Dalaman Antik Demirciler Carsisi Haber Kaos

Dalaman Tarihi Ve Turistik Yerleri Gecmisten Gunumuze Ulasabilen 9 Tarihi Yer

Dalaman Tarihi Ve Turistik Yerleri Gecmisten Gunumuze Ulasabilen 9 Tarihi Yer

Dalaman Gezilecek Yerler Planlama Yapmadan Once Dikkat Etmeniz Gereken 14 Yer

Mugla Dalaman Ataturk Koprusu Haber Kaos

Leave a Reply