Antik Dardanos Kenti Nerede

Termessos antik kenti nerede. Dardanos un bu yöreye gelişi değişik efsaneler şeklindedir.

Troya Antik Kenti Hakkinda

Kaunos antik kenti nin en belirgin özelliklerinden birisi kendine özgün yapısıyla kaya mezarlarıdır.

Antik dardanos kenti nerede. Troia kral soyunun atalarının kenti de dardanos olarak kabul edilir. Daha arabayla devam edi liyor. Bu kentin kurucusu dardanos tur.

Tarihte yukarı mezopotamya nın en önemli yerleşimlerinden biri olarak kabul edilen dara antik kenti ms 505 507 arasında doğu roma imparatoru anastasius. Dardanos antik kenti ismini tanrı zeus un oğlu dardanos tan alır. Heykeltraşçılığın nadide örneklerinden olan antik kaya mezarları 2 bin 400 yıla ait bir geçmişe sahiptir.

Dardanos antik kenti izmir yolu üzerinde hasan mevsuf şehitliği nin bulunduğu yerdedir. Yüzyıla dayanan mezarı alanı romalılar döneminde de kullanılmıştır. Antalya tarihi yerler arasından çam yabani incir ve dağ çilekleri arasından geçilerek yapılan 30 dakikalık bir yürüyüşle zirveye çıkılabiliyor.

Dardanos bölgenin diğer yerleşimleri gibi zaman geçtikçe persler ile hellenistik kralların hakimiyetine. Troas bölgesi nin en erken sikke basan şehirlerin birisidir. Iasos antik kenti milas iosis antik kentinde yer alan tarihi eserler.

Dara antik kenti stratejik konumunun yanı sıra taş işçiliği ve mimarisi açısından önemli bir merkez kaya içine oyulan yapılarla birlikte 4 km lik surlarla çevrili antik kent ismini i. Pers kralı darius tan almış. Termessos milli park girişinden sonra 9 km.

Birçok efsaneye konu olmuştur. Açık hava müzesi olarak bilinen bu yerde roma dönemine ait anıt mezarlar su kemerleri ve tapınaklar yer almaktadır. Iosis antik kentinde bulunan eserlerin başında balık pazarı yer almaktadır.

Nerede olduğunu civardaki insanlara sorarak da öğrenebilirsiniz. çanakkale boğazı yöresinde kurulan en eski kenttir. Antik kentin en önemli yapısı ise agora dır.

Dardanos Antik Kenti Canakkale

Yerleske

Dardanos Tumulusu

Dardanos Tumulusu

Dardanos Tumulusu Nun Kapisi Kilitlenecek

Dardanos Antik Kenti Canakkale Harbi

Yerleske

Troya Antik Kenti Kultur Portali

Dardanos Tumulusu

Leave a Reply