Antik Dünyanın Kutuphaneleri

Trajik bir şekilde büyük kütüphane nin bir kısmı ms 50 yıllarında julius caesar tarafından yanlışlıkla yakıldıktan sonra fon ve kaynak eksikliği nedeniyle kurum yavaş yavaş azalmaya başladı. Dünyanın en büyük 75 kütüphanesi ve fotoğrafları.

Dunyanin En Eski Kutuphaneleri

Birbirinden güzel görüntüler ile kitap kokusu akciğerlerinizin en derin noktasına kadar işleyecek.

Antik dünyanın kutuphaneleri. Dünyanın mimari harikası en eski kütüphaneleri ile tanışmaya hazır mısınız. Eski çağlardaki bir savaşta ülke size zarar vermek istiyorsa kütüphanenizi ateşe verirmiş. Bu proje birbirinden farklı yazarların 100 yıl sonra okurlarıyla buluşacak yazılarının gelecek için saklı tutulması ve basılması için dikilen bin ağaçtan oluşuyor.

Dünyanın en gizli kütüphanesi olarak adlandırılan 100 yıl sürecek kütüphane projesine 2014 yılında başlandı. 47 yılında iskenderiye yi istila ettiğinde kütüphaneyi de tahrip ettiği ve hatta kitapları gemilerle roma ya göndermek için limana taşıttırdığı sırada burada çıkan bir yangında birçoğunun yandığı söylenir. 470 dilde 29 milyondan fazla kitap 58 milyondan fazla el yazması gutenberg incilinin bulunduğu kuzey amerika nın en büyük kitap.

Işte dünyanın en görkemli ve büyük kütüphaneleri. Bu olayların hepsi bu yapıların değerini gösterir niteliktedir. Antik dünyanın bilginin büyük bir merkezlerinden biriydi.

Ancak tarih ona pek iyi davranmamış. Dünyanın en büyük kütüphaneleri listemizin ilk sırasında kongre kütüphanesi bulunuyor. 6 bedales antik kütüphanesi londra 1921 yılında kurulmuştur ve 30 bine yakın kitap olduğu bilinmektedir.

Antik yunan felsefes. Dünyanın en güzel kütüphanelerinde kitap okuduğunuzu düşünün. Antik dünyanın efsanevi kütüphanelerinden biri de iskenderiye kütüphanesi dir.

ünlü antik çağ bilim adamları için bir sığınak olan büyük kütüphane 700 000 den fazla parşömen depoladı. 1800 yılında kurulan ve amerika birleşik devletleri nin en eski federal kurumu olan kongre kütüphanesi nin koleksiyonunda. Efes antik şehri kütüphanesi ile ünlüdür.

Sizler için derlediğimiz listede dünyanın en ihtişamlı kütüphanelerini bulacaksınız.

Dunyanin En Eski Kutuphaneleri

Dunyanin En Buyuk 85 Kutuphanesi Ve Gorkemli Fotograflari Paratic

Dunyanin Dort Bir Yanindan En Buyuleyici Kutuphaneler Themagger

Dunyanin En Etkileyici 10 Kutuphanesi Blog

Dunyanin En Eski Kutuphaneleri Foto Galerisi 5 Resim

Kitap Olsam Dedirten Dunyanin En Guzel 20 Kutuphanesi

Tum Dunyanin Hafizasi Kutuphaneler

Dunyanin En Unlu Ve Ihtisamli 10 Kutuphanesi Paratic

Insani Okumaya Iten Dunyanin En Guzel Kutuphaneleri Listelist Com

Leave a Reply