Antik Dönem Peristilli Ev Yapısı

Merkez binyang mağarası. Bir kısmı yine oyularak yapılmış ev olarak kullanılan mağaralarda yaşam 1500 sene öncesine kadar uzanıyor.

Kutuphane Gelenegi 8 Ephesos Efes Kutuphanesi Fusun Kavrakoglu

Ana sayfa seyahat zamanın imkanlarıyla nasıl yapıldığına hayret ettiğimiz 8 antik dönem yapısı.

Antik dönem peristilli ev yapısı. Kare ya da kareye yakın bir ana mekân oecus ve önünde giriş cephesiyle dışa açılan derinliği daha az ikinci bir mekândan prostas oluşur. Antik dönem antik dönem hakkında her şey antik kentler antik para antik şehirler krallar. Ayrıca burada biri athena ya diğeri kime ait olduğu bilinmeyen iki mabet saray.

Peristilli ev tipinin en güzelleri olan bu evler modern evlerin konforuna sahiplerdir. öğrenci arkadaşlarıma araştırdıkları konular hakkında ufakta olsa izlenebilecek yol ve literatür konusunda yardımcı olmasıdır. Efes antik kenti evleri dök mimarlık teraslar üzerine inşa edilmiş olan çok katlı evlerde kentin zenginleri oturmuştur.

Duvarlar mermer kaplama ve fresklerle taban ise mozaiklerle kaplıdır. Yunan mimarisinde bir ev tipi. Antik dönem antik dönem hakkında her şey antik kentler antik para antik şehirler krallar.

Ankara üniversitesi protohistorya ve önasya arkeolojisi yüksek lisans öğrencisi olarak seminerlerimi paylaşmaktaki amacım. Peristilli ev tipinin en güzelleri olan bu evler modern evlerin konforunda idi. Son araştırmalarda iki kenarında megaronlar bulunan peristilli bir ev çıkarılmıştır.

Bu mekân grubunun uzun giriş eksenine paralel bir başka ikili mekân dizisi uzun duvarlardan birbirine bitişiktir. ölülerin çoğunluğu hacker durumda özel mezar küplerine konulmuştur. Genellikle döşeme altlarında pek azı da ev duvarlarının hemen dışında ortaya çıkarılmıştır.

Evlerin hepsinde kalorifer sistemi ve hamam bulunmaktadır. Duvarlar mermer kaplama ve fresklerle taban ise mozaiklerle kaplıdır.

Yunan Mimarligi Ppt Video Online Indir

Freskli Travertenler 1500 Yillik Uykudan Uyandi

Klasik Yunan Mimarligi Ppt Indir

Klasik Yunan Mimarligi Ppt Indir

Klasik Yunan Mimarligi Ppt Indir

Laodikya Da Bulunan Kiliseli Ev Gun Yuzune Cikarildi Yapi

Yunan Mimarligi Ppt Video Online Indir

Yunan Mimarligi Ppt Video Online Indir

Metropolis Antik Kenti Antik Yazar

Leave a Reply