Antik Bathonea Kenti

Bathonea antik kenti nerede avcılar belediye başkanı handan toprak benli bathonea antik kenti ndeki önemli bulguları açıkladı. 24 ocak 2012 tarihinde new york times ın science bilim ekinde jennifer pinkowski imzası ile kazı ile ilgili iki sayfalık bir röportaj yayınlanmıştır.

Avcilar Da 558 Yilindaki Depremin Izleri Bulundu Arkeofili

Bathonea istanbul ilinin avcılar ilçesinde küçükçekmece gölü nün kuzeybatısında yer alan bir antik kenttir.

Antik bathonea kenti. Kültür ve turizm bakanlığı ile kocaeli üniversitesinin işbirliğinde yürütülen bathonea antik kenti arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarına katılmak isteyen gönüllüler arıyoruz. Bathonea antik kenti geçen yıl yapılan yüzey araştırmaları sonucu ortaya çıkarıldı. Bathonea antik kenti nin bulunduğu istanbul ilçesi bulmaca cevapları en iyi cevabı 7 harfleridir.

Istanbul daki bathonea da kurşundan yapılmış hitit figürini bulundu by erman ertuğrul on 18 eylül 2015. Roma imparatoru konstantin in devleti buradan yönettiği anlaşıldı. Istanbul da küçükçekmece göl havzasındaki bathonea antik kenti nde yürütülen 2015 yılı kazılarında erken hitit dönemi ne ait olduğu düşünülen yaklaşık 4000 yıllık kurşun figürin bulundu.

Istanbul un tek ören kenti olan bathonea projesinin nefes alınabilecek yer olduğunu vurgulayan başkan benli avcılar ın istanbul un nefes alınacak insanların derin nefes aldığı. şengül aydıngün ün 2007 de başlattığı istanbul tarih öncesi araştırmaları ita projesinde son yılların en büyük arkeolojik keşiflerinden biri yapıldı küçükçekmece de 2700 yıllık bathonea antik kenti bulundu. Ayrıca bölgede ilk kez 11 bin yıl önceye ait kalıntılara rastlandı.

Bulmaca cevap ve ipucu. Antik kentin neolitik çağda kurulduğuna ve hitit yerleşim yerlerinden biri olduğuna dair izler mevcuttur. Antik kent 2009 yılında marmara denizi kıyılarında tespit edilmiştir.

Böylece küçükçekmece de yıllardır gölün içinde bir cami minaresi var efsanesi de açığa çıkmış oldu. Bathonea antik kenti hakkında. Bathonea antik kenti istanbul küçükçekmece kocaeli üniversitesi arkeoloji bölümü öğretim üyesi ve proje başkanı yrd.

Milattan önce hititlerin de burada yerleştiğini basılan paralardan ve çanak çömlek yapılarından anlamak mümkün durumda. Sagalassos antik kenti ni 5 ayda 30 bin kişi ziyaret etti. 2006 senesinde küçükçekmece gölü havzasında araştırma yapan.

Minare nin antik kentin batık deniz feneri olduğu anlaşıldı. Içerisinde barındırdığı hitit roma bizans ve osmanlı devleti eserleri ile bathonea 4000 yıllık geçmişi ile bizlere ışık tutuyor. Bathonea antik kenti kazı alanında büyük taşlarla oluşturulmuş düzenli bir su yolu ortaya çıkarıldı.

Istanbul Un Antik Kenti Bathonea Seyahat Haberleri

Hitit Antik Kenti Bathonea Mi Toki Kenti Mi Indigo Dergisi

Hitit Antik Kenti Bathonea Mi Toki Kenti Mi Indigo Dergisi

Bathonea Istanbul Da Antik Bir Kent

Ana Sayfa

Istanbul Da Bathonea Antik Kenti Calismalari Suruyor Arkeofili

Istanbul Da Bathonea Antik Kenti Calismalari Suruyor Arkeofili

Istanbul Da Bathonea Antik Kenti Nde Kazi Sezonu Basladi Nereye

Bathonea Antik Kenti Ne Toki Evleri Yapiliyor Son Dakika Haberleri

Leave a Reply