Antik Bartın

Antik ferforje adında merkez bartın şehrinde bulunan antik ferforje telefonu adresi websitesine konumuna ulaşabilirsiniz. Sular ilahı veya muhteşem akan su anlamlarına gelir.

Kuskayasi Yol Aniti Bartin Amasra Antik Yolu Uzerinde Amasra Com Tr

Yunan mitolojisinde tanrıların babası okenaus un çocukları olan yüzlerce tanrıdan birisi ve sular tanrısı dır.

Antik bartın. Parthenios bartın çayı nehri antik dönemde paphlagonia ile bithynia bölgeleri arasında doğal bir sınır oluşturmaktadır ve m ö 8 yüzyıldan itibaren antik kaynaklarda isminden sıklıkla bahsedilmektedir. 29 ağustos 2020 tarihinde indexlenmiştir. Bartın dan amasra ya ulaşmadan 4 km uzaklıkta eski yol bulunan roma dönemi ne ait yol dinlenme anıtıdır.

Kuşkayası yol anıtı bartın amasra antik yolu üzerinde 1. Antik metal bartın reklam ve turizm ferforje çelik konstriksiyon alüminyum korkuluk demir doğrama paraşüt. Bartın antik kentleri karadeniz bölgesi bartın antik kenti kentin antik tarihçesi ile ilgili kesin bilgi bulunmamakla birlikte bartın ın ilk sahiplerinin m ö 14 yüzyılda gaskalar ve m ö 13 yüzyılda hititler olduğu kabul edilmekte daha sonra bolu yöresine yerleşen bitinyalılar ile.

Bartin adinin kaynaği parthenia dan bartın a dönüşen adın kaynağı parthenios dur. 11 haziran 2017 tarihinde güncellenmiştir. Bartın karadeniz bölgesi nin batı karadeniz bölümü nde yer almaktadır.

Dara antik kent belgeseli. Fatma bağdatli çam 4 olması muhtemel bir yerleşim ile ilgili olarak roma imparatorluk dönemi mil taşları üzerinde partheniosibaresive bizans dönemi kayıtlarındaki parthenia kome adı birer kanıt olarak. 59 kilometrelik sahil şeridine sahip olan il denizden 12 kilometre içeride kurulmuş ve içerisinden geçen bartın çayı ile çevrilmiştir.

Doğuda kastamonu güneyde karabük batıda zonguldak ve kuzeyde ise karadeniz ile çevrilidir. Bartın irmağının antik çağdaki adı olan parthenios. Bartın irmağının antik çağdaki adı olan parthenios.

Yunan mitolojisinde tanrıların babası okeanos un çocukları olan yüzlerce tanrıdan birisi ve sular tanrısı dır. Antik dönemde bartin parthenia yrd.

Antik Tiyatro

Amasra Antik Tiyatro Amasra Bartin Neredekal Com

Antik Tiyatro Bartin Tarihi Ve Turistik Yerlerimiz

Guzeller Guzeli Heranin Sehri Hierapolis

Amasra Da 5 Bin Yillik Antik Kent Gun Yuzune Cikacak

Amasra Bedesten Amasra Com Tr

Kultur Mozaigi Bartin In Tarihi Mekanlari Ve Yerleri

Amasra Da 5 Bin Yillik Antik Kent Gun Yuzune Cikacak

Gezi Alemi Turkiye Bartin Buyruy Bartin A

Leave a Reply