Antep Antik Kent

Dülük antik kenti gaziantep kent merkezinin 10 kilometre kuzeyinde yer alan bilinen ilk yerleşimi 600 bin yıl öncesine tarihlenen dülük antik kent ve kutsal alan olmak üzere ikiye ayrılmaktadır antik yerleşim dülük köyü nün kuzey bitişiğindeki keber tepesi ve çevresinde toprak altındadır kutsal alan ise dülük köyü nün yaklaşık 3 kilometre. Antik yazar herodot mö 5.

Belkis Zeugma Antik Kenti Gezilecek Yerler

Bekijk alle 1 tours van zeugma belkis antik kent op tripadvisor.

Antep antik kent. Yüzyıldan itibaren sağlam surlarla çevrildi. Als u via tripadvisor boekt kunt u tot 24 uur voor de aanvang van uw tour annuleren om een volledige restitutie te krijgen. Belkıs zeugma gaziantep in nizip ilçesinin 10 kilometre doğusunda tepeler üzerine kurulmuş bir kenttir.

1921 yılında tbmm tarafından gazi unvanını almış olan antep bölgenin en gelişmiş şehirlerinden biridir. Almanya daki münster üniversitesi nde görev yapan araştırmacılar antep teki dolike dülük antik kentinde 2 ya da 3 üncü yüzyıldan kalma bir hamam ve hristiyanlığın erken dönemlerine ait bir bazilika keşfetti. We adviseren u om tours van zeugma belkis antik kent van tevoren te boeken om uw plek vast te leggen.

Yüzyılda aigai den aiollerin kurduğu 12 kentten biri olarak bahsediyor. Münster üniversitesi nden araştırmacılar antep teki dülük antik kentinde 1800 1900 yıllık bir roma hamam ve kilisesi keşfettiklerini duyurdu. 20 bin dönümlük araziye kuruludur.

Selevkos nikator mö 300 de büyük iskender in fırat nehri ni geçtiği yerde selevkeia euphrates ismiyle bir kent kurmuştur. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri. Zeugma antik kenti gaziantep ilinin nizip ilçesine yaklaşık olarak 10 km uzaklıkta bulunmaktadır.

Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri. Unesco dünya mirası listesine giriş yapmaya aday olan antik bir şehirdir. Zeugma antik kenti.

Antik tarihçilerin bir diğeri strabon da buradan bahsediyor ve kentin kıyıda değil dağlık kısımda olduğunu belirtiyor. Büyük iskender in generallerinden i. Bu kentin karşısına da eşi apama nın adıyla ikinci bir kent kurarak bu.

Zeugma Antik Kenti Kultur Portali

Gaziantep Te Bulunan Zeugma Antik Kenti Nde Ortaya Cikarilan M O 300 Lu Yillardan Kalma 3 Muazzam Mozaik Onedio Com

Zeugma Antik Kenti Kultur Portali

Zeugma Belkis Antik Kenti Gaziantep Zeugma Belkis Antik Kent Gaziantep Resmi Tripadvisor

Zeugma Belkis Antik Kent Gaziantep Tripadvisor

Zeugma Belkis Antik Kent Mygaziantep Com

Gaziantep Gezi Rehberi Zeugma Antik Kenti Hakkinda Bilgi Gezimanya

Zeugma Antik Kenti Gastronomi Tarihini De Aydinlatacak

Zeugma Antik Kenti Kultur Portali

Leave a Reply