Antandros Edremit Altınoluk Antik Kenti

Antandros edremit altınoluk antik kenti balıkesir edremit ilçesinde bulunmaktadır. Binden günümüze uzanan tüm tarihsel süreçleri barındıran önemli bir arkeolojik yerleşmedir.

Antandros Antandros Antik Kenti

Rakımlı kaletaşı tepesi nin zirve ve batı yamaçlarına konumlanmıştır.

Antandros edremit altınoluk antik kenti. Doğusunda denize dik inen 215 m. 2000 yılında yüzey araştırmasıyla başlanan akademik kazı çalışmaları 15. Bu nedenle mitolojide kaz dağları ida dağı da denilmektedir.

Adramytteion burhaniye ören assos behramkale yolu üzerinde askeri bakımdan stratejik bir konuma sahip olan kentin mö 10 uncu yüzyılda kurulduğu düşünülmekle birlikte çok yakınında bulunan assos un mö 2 bin. 2000 yılında yüzey araştırmasıyla başlanan akademik kazı çalışmaları 2007. Antik kentin eski adı ida dır.

Kaz dağları nın yakınlarında kurulmuştur. Antandros antik kenti edremit in altınoluk mahallesi ne 2 km. Antandros is an important ancient archaeological settlement located at the southern slopes of ida mountain kaz dağı on the northern coastline of edremit gulf 2 5 km off altınoluk edremit balıkesir and has been hosting settlements since 2000 bc.

Altinoluk association for recovery conservation and sustention of antandros ancient city. çanakkale edremit karayolu antandros antik kenti nin üzerinden geçmektedir. Hakkımızda antandros antik kenti.

Antandros antik kenti edremit ilçesi altınoluk beldesi nin 4 kilometre doğusunda ida dağı kazdağı eteklerinde pelasglar tarafından kurulmuştur. Uzaklıkta yer alan önemli bir troas kentidir. Mesafedeki kaletaşı tepesinde bulunan önemli bir troas kentidir.

Antandros antik kenti kazıları antandros hakkında herşey. Antandros açık hava müzesi antandros antik kenti veya antandros açık hava müzesi olarak bilinen yer balıkesir iline bağlı edremit in altınoluk mahallesi ne 2 km. Halil öncü altınoluk edremit balıkesir edremit te bin 700 yıl önce inşa edildiği belirlenen mozaikleriyle ünlü yamaç ev ile nekropolisin bulunduğu ant.

Mysia ile troas arasında uzanan yolu kontrol eden stratejik bir konumda yer alan antandros un kuruluşu bazı antik yazarlara göre troia savaşı nın öncesine kadar uzanmaktadır. Antandros antik kenti edremit in altınoluk mahallesi ne 2 km. Mysia ile troas arasında uzanan yolu kontrol eden stratejik bir konumda yer alan antandros un kuruluşu bazı antik yazarlara göre troia savaşı nın öncesine kadar uzanmaktadır.

Ida dağı nın kaz dağı güney eteklerinde edremit körfezi nin kuzey kıyısında balıkesir in edremit ilçesine bağlı altınoluk mahallesinin 2 5 kilometre doğusunda yer alan antandros mö 2. Kent edremit körfezi nin kuzeyinde kaz dağlarının güney eteklerinde altınoluk beldesinin 2 5 km. Uzaklıkta yer alan önemli bir troas kentidir.

Antandros Edremit Altinoluk Antik Kenti Edremit

Antandros Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Arkeoloji Biz

Antandros Antik Kenti Antandros Antik Kenti Kazilari Antandros Hakkinda Hersey

Antandros Edremit Altinoluk Antik Kenti Dikili Izmir Izmir De Yapilacak Seyler

Antandros Antik Kenti Antandros Antik Kenti Kazilari Antandros Hakkinda Hersey

Antandros Antik Kenti Rezone Health Oxygen Hotel

Antandros Edremit Altinoluk Antik Kenti Kultur Portali

Antandros Antik Kenti Edremit Balikesir Edremit In Altinoluk Mahallesi Ne 2 Km Uzaklikta Yer Alan Onemli Bir Troas Kentidir Mysia Ile Troas Arasinda Antika

Antandros Edremit Altinoluk Antik Kenti Kultur Portali

Leave a Reply