Antandros Antik Kenti Ziyaret

Antandros situated on a strategic junction overlooking the road between mysia and troad is believed by some historians to be built long before the trojan war. The academic excavation works started with surface survey on 2000 and has been continuing under a ministerial decree since 2007.

Antandros Antik Kenti Ziyareti 4 Hedef Haber

Antandros antik kenti edremit in altınoluk mahallesi ne 2 km.

Antandros antik kenti ziyaret. 2000 yılında yüzey araştırmasıyla başlanan akademik kazı çalışmaları 2007. özellikle burada yaşadığı söylenen lelegler pelasglar gibi halkların varlıkları bu tarihlere kadar geriye gitmektedir. Kaymakam ünsal antandros antik kentini ziyaret etti tarih.

Yüzyılda kurulduğu düşünülen antik kentin adı atina ile sparta arasında mö 431 yılında başlayan ve mö 404 yılında sona eren peloponnesos savaşları nda sıkça geçiyor. Burayı ziyaret ettikten sonra altınoluk köyündeki abdullah efendi konağını mutlaka ziyaret edin. Antandros antik kenti kazdağları civarında yer alan tarihin önemli bir antik kenti olarak bilinir.

Antandros kentinin varlığının tunç çağına kadar geriye gidebileceği çeşitli antik yazarların anlatımlarına dayanarak söylenebilmektedir. Antandros antik kenti kazıları bu yazıda. Adramytteion burhaniye ören assos behramkale yolu üzerinde askeri bakımdan stratejik bir konuma sahip olan kentin mö 10 uncu yüzyılda kurulduğu düşünülmekle birlikte çok yakınında bulunan assos un mö 2 bin.

Balıkesir ilini gezmek ve dolaşmak isteyenler edremit altınoluk mahallesinde bulunan tarihi çok eskilere dayanan bu antik kenti mutlaka gezip görmenizi öneririm. Antandros antik kenti mysia ile troas arasında uzanan yolu kontrol eden stratejik bir konumda yer alan kentin kuruluşu bazı antik yazarlara göre troia savaşı nın öncesine kadar uzanıyor. Kazı alanından sonra dernek merkezi abdullah efendi konağı nı ziyaret eden misafirlerimize antandros derneği başkanı erol uzun konağın tarihi ve dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

2020 09 17 09 32 31 edremit kaymakamı turgay ünsal antandros antik kenti ni ziyaret ederek kazı başkanı prof. Her yanı tarihi doku olan ülkemizde bilhassa da mitolojik dönemlerden kalma önemli antik kentlerin yer alması insanları heyecanlandırır. Gürcan polat dan antik kent kazı çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.

Mysia ile troas arasında uzanan yolu kontrol eden stratejik bir konumda yer alan antandros un kuruluşu bazı antik yazarlara göre troia savaşı nın öncesine kadar uzanmaktadır. Misafirlerimiz antandros kazı alanını antandros dernegi yönetim kurulu üyesi gülçin cömert ve sebile dışkaya nın eşliğinde gezdiler kentin tarihi hakkında bilgi aldılar. Uzaklıkta yer alan önemli bir troas kentidir.

Antandros antik kenti edremit ilçesi altınoluk beldesi nin 4 kilometre doğusunda ida dağı kazdağı eteklerinde pelasglar tarafından kurulmuştur. Antandros antik kenti nin yerinin belirlenmesine ilişkin araştırmalar 1842 yılında kiepert ile başlamış 1881 yılında schliemann kiepert ten sekiz yıl sonra judeich 1911 yılında leaf 1959 ve 1968 yıllarında cook ile devam etmiştir.

Prof Dr Polat Antandros Kenti De Efes Gibi Bir Marka Olabilir Bursa Ya Dair Her Sey Bursa Haber Bursa Son Dakika Haber

Antandros Edremit Altinoluk Antik Kenti Kultur Portali

Antandros Antik Kenti Muze Olmali Armagan Portakal

Balikesir Valisi Yazici Dan Antandros Antik Kentine Ziyaret Duzgun Haber

Antandros Antik Kenti Altinoluk Ta Tarihi Yer

Balikesir Valisi Yazici Dan Antandros Antik Kentine Ziyaret Duzgun Haber

Balikesir Milletvekili Ahmet Akin Edremit Belediyesi Ve Antandros Antik Kenti Ni Ziyaret Etti Balikesir Haberleri

Antandros Antik Kenti Altinoluk Ta Tarihi Yer

Avlu Balikesir Antandros Antik Kenti Edremit Ilcesi Facebook

Leave a Reply