Antandros Antik Kenti Ziyaret Saatleri

Xanthos antik kenti ziyaret saatleri. Antandros antik kenti edremit ilçesi altınoluk beldesi nin 4 kilometre doğusunda ida dağı kazdağı eteklerinde pelasglar tarafından kurulmuştur.

Muzeler Ve Oren Yerleri

özellikle burada yaşadığı söylenen lelegler pelasglar gibi halkların varlıkları bu tarihlere kadar geriye gitmektedir.

Antandros antik kenti ziyaret saatleri. Olmayan baliklari tutmaya calismak bizimkisi. Kente giriş için 2 farklı saat uygulaması bulunmaktadır. 2000 yılında yüzey araştırmasıyla başlanan akademik kazı çalışmaları 2007.

Antandros antik kenti edremit in altınoluk mahallesi ne 2 km. Hippodamos şehir planına uygun olarak merkeze yakın bir yerde üç kat halinde inşa edilmiştir. Yaz döneminde 1 nisan 31 ekim giriş saatleri 08 00 19 00 arası olmakta iken kış döneminde ise 31 ekim 1 nisan giriş saatleri 08 30 17 30 saatleri arasındadır.

Su ve inancin kenti hierapolis. Adramytteion burhaniye ören assos behramkale yolu üzerinde askeri bakımdan stratejik bir konuma sahip olan kentin mö 10 uncu yüzyılda kurulduğu düşünülmekle birlikte çok yakınında bulunan assos un mö 2 bin. Denizli ilinin 18 km kuzeyinde yer alan hierapolis antik kenti bergama krallarından ii.

2 yy da kurulmuş olup bergamanın efsanevi kurucusu telephos un karısı hiera dan dolayı hierapolis adını aldığı söylenebilir. Kazı alanından sonra dernek merkezi abdullah efendi konağı nı ziyaret eden misafirlerimize antandros derneği başkanı erol uzun konağın tarihi ve dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Antandros antik kenti edremit address antandros antik kenti edremit antandros edremit.

Mysia ile troas arasında uzanan yolu kontrol eden stratejik bir konumda yer alan antandros un kuruluşu bazı antik yazarlara göre troia savaşı nın öncesine kadar uzanmaktadır. Antandros antik kenti nin yerinin belirlenmesine ilişkin araştırmalar 1842 yılında kiepert ile başlamış 1881 yılında schliemann kiepert ten sekiz yıl sonra judeich 1911 yılında leaf 1959 ve 1968 yıllarında cook ile devam etmiştir. Izmir in konak ilçesi basmane semtinde bulunan agora antik kenti roma dönemi ne m s.

Antandros is an important ancient troad city that lies 2 km off altınoluk edremit. Haftaici 07 00 15 30 saatleri arasında arazideyiz ziyaret ederseniz antandros hakkında bizden bilgi alabilirsiniz. Agora sözcüğü kent meydanı çarşı pazar yeri anlamına gelir.

Antandros situated on a strategic junction overlooking the road between mysia and troad is believed by some historians to be built long before the trojan war. Misafirlerimiz antandros kazı alanını antandros dernegi yönetim kurulu üyesi gülçin cömert ve sebile dışkaya nın eşliğinde gezdiler kentin tarihi hakkında bilgi aldılar. Uzaklıkta yer alan önemli bir troas kentidir.

Antandros kentinin varlığının tunç çağına kadar geriye gidebileceği çeşitli antik yazarların anlatımlarına dayanarak söylenebilmektedir.

Perre Antik Kenti Nerede Perre Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Avlu Balikesir Antandros Antik Kenti Edremit Ilcesi פייסבוק

Antandros Antik Kenti Altinoluk Ta Tarihi Yer

Myra Antik Kenti Nerede Myra Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Xanthos Antik Kenti Nerede Xanthos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Edremit In Tarihi Yerleri 9 Tarihi Nokta Biletbayi Com

Termessos Antik Kenti Nerede Termessos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Knidos Antik Kenti Nerede Knidos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Balikesir Antandros Oren Yeri Giris Ucreti Ziyaret Saatleri Yol Haritasi Tatil Gunleri Gezilecek Yerler

Leave a Reply