Antandros Antik Kenti Gezilecek Yerler

10 yy da kurulduğu düşünülmekle birlikte çok yakınında bulunan assos un m ö 2 bin yıllarına kadar inen tarihinden antandros un da bu tarihlerde iskan görmüş olması mümkün görülmektedir. Ihsaniye nerede hangi şehirde.

Antandros Antik Kenti Gezilecek Yerler

Antandros antik kenti nasıl gidilir.

Antandros antik kenti gezilecek yerler. Mesafedeki kaletaşı tepesinde bulunan önemli bir troas kentidir. 2000 yılında yüzey araştırmasıyla başlanan akademik kazı çalışmaları 2007. Antandros açık hava müzesi antandros antik kenti veya antandros açık hava müzesi olarak bilinen yer balıkesir iline bağlı edremit in altınoluk mahallesi ne 2 km.

Antandros antik kenti balıkesir in edremit ilçesinde bulunan antandros antik kenti eski adı ida olan kazdağı nın yakınlarında eski bir şehirdir. Antandros antik kenti antandros antik kenti. 499 494 sonra pers kralı dareios un komutanı otoneis in antandros u zapt ettiğini ve kserkeses ordusunun yunan seferine giderken kentin yanından geçtiğini heredot tan öğrenmekteyiz.

Evliya çelebi nin izinden giden seyyahlar yoluna devam ediyor. Gezilecek yerler gece hayatı gezi rehberi ve gezilecek noktalar sitemize her türlü sorunuzu sorabilirsiniz. Pelasgların da bu tarihlerde antandros a yerleştikleri antik kaynaklardan anlaşılmaktadır.

özellikle burada yaşadığı söylenen lelegler pelasglar gibi halkların varlıkları bu tarihlere kadar geriye gitmektedir. Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle hazırlanmıştır. Antandros kentinin varlığının tunç çağına kadar geriye gidebileceği çeşitli antik yazarların anlatımlarına dayanarak söylenebilmektedir.

Antandros antik kenti edremit ilçesi altınoluk beldesi nin 4 kilometre doğusunda ida dağı kazdağı eteklerinde pelasglar tarafından kurulmuştur. Antandros un bir pelasg kenti olduğunu tarihteki batı anadolu isyanı ndan m ö. 6 yorum makale ve 52 resme bakın.

Adramytteion burhaniye ören assos behramkale yolu üzerinde askeri bakımdan stratejik bir konuma sahip olan kentin mö 10 uncu yüzyılda kurulduğu düşünülmekle birlikte çok yakınında bulunan assos un mö 2 bin. Adramytteion burhaniye ören assos behramkale yolu üzerinde askeri bakımdan stratejik bir konuma sahip olan kentin m ö. Arguvan nerede hangi şehirde.

Antandros antik kenti edremit in altınoluk mahallesi ne 2 km. Uzaklıkta yer alan önemli bir troas kentidir. Yy da peloponnesos savaşlarında ön plana çıkmış olan antik kent bir dönem perslerin eline geçmiştir.

Mysia ile troas arasında uzanan yolu kontrol eden stratejik bir konumda yer alan antandros un kuruluşu bazı antik yazarlara göre troia savaşı nın öncesine kadar uzanmaktadır. Istanbul gezilecek yerler nerede kalınır nerede çekiliyor nasıl gidilir gezilecek yerler. Mitolojik olarak aphrodite ile ankhises in oğlu aeneas in kurduğu şehir olarak kabul edilir kaz dağlarında gemi yapımına uygun ağaçlar olması roma imparatorluğu zamanında burada kereste sevkiyatı yapan adama ait saray benzeri bir yapının kalıntıları vardır yer döşemesi mozaik çok güzeldir.

Antandros Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Gezilecek Yerler

Antandros Antik Kenti Kazdagi Edremit Balikesir Neredekal Com

Antandros Edremit Altinoluk Antik Kenti Kultur Portali

Antandros Antik Kenti Antandros Antik Kenti Kazilari Antandros Hakkinda Hersey

Antandros Edremit Altinoluk Antik Kenti Kultur Portali

Antandros Antik Kenti Balikesir Gezi Yazisi Sehir Ve Firma Rehberi

Antandros Antik Kenti Ne Gitmek Isteyenler Icin Yol Rehberi Durma Haydi Yola Cik

Antandros Edremit Altinoluk Antik Kenti Kultur Portali

Balikesir Gezilecek Yerler Listesi Gorulecek En Guzel 10 Yer Seyahat Tutkusu Seyahat Milli Parklar

Leave a Reply