Antandros Antik Kent

Antandros kentinin varlığının tunç çağına kadar geriye gidebileceği çeşitli antik yazarların anlatımlarına dayanarak söylenebilmektedir. Kentteki arkeolojik buluntular mö 7 8.

Kampanya Antandros Antik Kenti Oren Yeri Ilan Edilmeli Change Org

özellikle burada yaşadığı söylenen lelegler pelasglar gibi halkların varlıkları bu tarihlere kadar geriye gitmektedir.

Antandros antik kent. 40 50 meters east of karakazan river alias kundakçınar and on the east western slope of the kaletaşı hill started in 2006 in order to spot the settlement enclaves and important information was obtained regarding a city fortification dated back to 4th century bc. Antandros balıkesirin edremit ilçesine bağlı altınoluk mahallesi ne 2 km. Altınoluk beldesine 2 km uzaklıkta bulunur.

Antandros situated on a strategic junction overlooking the road between mysia and troad is believed by some historians to be built long before the trojan war. Ida dağı nın güney eteklerinde yer alan antandros antik kaynaklara göre çok farklı kökenlere dayandırılır. Her yanı tarihi doku olan ülkemizde bilhassa da mitolojik dönemlerden kalma önemli antik kentlerin yer alması insanları heyecanlandırır.

çanakkale edremit kara yolu antandros antik kenti nin üzerinden geçmektedir. Antandros antik kenti kazdağları civarında yer alan tarihin önemli bir antik kenti olarak bilinir. Kaletaşı tepesinin batı yamaçlarından yer almaktadır.

Yüzyıla kadar uzanmaktadır ele geçen buluntuların bir kısmı bursa arkeoloji müzesinde. Herodotos pers kralı xerxes in mö 483 yılında yunanistan a yapacağı seferin hazırlıklarına ve ordunun izlediği güzergâha değinir herodotos un anlatımına göre. The excavation works of the area that lies around 150 meters west of the maritime villa.

Antandros antik kenti nerede. Antandros antik kenti kazıları bu yazıda. Mysia ile troas arasında uzanan yolu kontrol eden stratejik bir konumda yer alan antandros un kuruluşu bazı antik yazarlara göre troia savaşı nın öncesine kadar uzanmaktadır.

Antandros antik kenti balıkesir in edremit ilçesinde bulunan antandros antik kenti eski adı ida olan kazdağı nın yakınlarında eski bir şehirdir. Yy da peloponnesos savaşlarında ön plana çıkmış olan antik kent bir dönem perslerin eline geçmiştir. Kent edremit körfezi nin kuzeyinde kaz dağları nın güney eteklerinde altınoluk beldesi nin 2 5 kilometre doğusunda denize dik inen 215 rakımlı kaletaşı tepesi nin zirve ve batı yamaçlarına konumlanmıştır.

Antandros is an important ancient troad city that lies 2 km off altınoluk edremit. Altınoluk beldesi yakınlarındaki mozaikleriyle ünlü antik şehir. Uzaklıkta yer alan önemli bir troas kentidir.

Antandros antik kenti edremit in altınoluk mahallesi ne 2 km. Uzaklıkta yer alan önemli bir troas kentidir. 2000 yılında yüzey araştırmasıyla başlanan akademik kazı çalışmaları 2007.

Antandros antik kenti balıkesir in edremit ilçesinin altınoluk beldesinin yanında bulunan bu antik kent ida dağı eteğinde kurulmuş bir antik kenttir.

Antandros Antik Kenti Antandros Antik Kenti Kazilari Antandros Hakkinda Hersey

Antandros Antik Kenti Edremit Balikesir Edremit In Altinoluk Mahallesi Ne 2 Km Uzaklikta Yer Alan Onemli Bir Troas Kentidir Mysia Ile Troas Arasinda Antika

Antandros Antik Kenti I Antika

Antandros Antik Kenti Hakkinda Bilgiler Arkeoloji Biz

Antandros Antik Kenti Antandros Antik Kenti Kazilari Antandros Hakkinda Hersey

Antandros Antik Kenti Sumako Celebi

Antandros Edremit Altinoluk Antik Kenti Kultur Portali

Antandros Antik Kenti Rezone Health Oxygen Hotel

Antandros Antik Kenti Nde Mitolojik Guzellik Yarismasi Canlandirilacak Arkeofili

Leave a Reply