Antalyada Antik Tiyatro Kenti

Kuzeyindeki torosların batı uzantılarından biri olan 2375 m. Myra antik kentine mutlaka gidip oranın büyüleyici atmosferini görmenizi.

Antalya Da 2 Bin Yillik Dukkanlar Ortaya Cikti

Antalya ziyaretçilerine deniz kum güneş üçlüsünden çok daha fazlasını vadediyor.

Antalyada antik tiyatro kenti. Myra antik kenti antik tiyatrosu ve kaya mezarlarıyla buyüleyici. Aspendos serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda köprüçayı nın dağlık bölgesinden düzlüğe ulaştığı yerde m ö. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri.

Antik kenti gezmeye çıkarken hemen girişte bulunan büfeden kafeteryadan su almayı unutmayın. Antalya da bulunan 7 antik tiyatro galeri 27 mart 2020. Yüzyılda akalar tarafından kurulmuş ve antik devrin mamur zengin kentlerinden biridir.

Antik tiyatro ayrıca konserler etkinlikler için kullanılmaktadır. 2 olympos antik kenti. Antik aspendos şehri ve anfi tiyatrosu detaylı bilgi.

Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri. Aspendos tiyatrosu hakkında bilgi. Myra antik kenti antalya demre de yer alır.

Aspendos antik kenti antalya nın serik ilçesine bağlı belkıs köyü nde yer alan estetik değeri ve akustik başarısı tartışılmaz derece eşsiz olan antik tiyatrosuyla ünlü bir antik kent. Biz sadece 7 tanesini belirttik diğer antik tiyatroları yorum olarak bekliyoruz. Tiyatro ile birlikte antik kenti de ziyaret edecekseniz aynı biletle her ikisi de gezilebiliyor çok sıcaklarda sabah veya akşam üstü zamanı seçmek daha doğru gözüküyor.

Aspendos antik kenti patara antik kenti perge antik kenti antiphellos antik kenti. Aspendos antalya ilinin serik ilçesinde bulunan belkıs köyünde yer alan anfi tiyatrosuyla meşhur bir antik kenttir. Yüzyılda akalar tarafından kurulan şehir antik dönemin en zengin.

Dünyada en fazla antik tiyatroya sahip kent antalya. Yüksekliğe sahip tahtalı dağı ndan alır. Yüzyılda akalar tarafından kurulmuş olan antik kent antalya nın serik ilçesinin belkıs köyünde bulunuyor.

Aspendos antik kenti antalya ilinin serik ilçesindeki belkıs köyü nde bulunan ve muhteşem antik tiyatrosu ile dünyaca ünlü tarihi bir yer. Kentin günümüze ulaşmış kalıntıları helenistik roma bizans dönemlerine aittir. Zamanında adına para bastırılan şehir ticaret yolu üzerinde bulunduğu için stratejik olarak önemli bir konuma sahip.

Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi bölgeleriyle de dikkat çeken antalya mitoloji tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken antik kentlere ve kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Serik ilçesinin 8 km doğusunda köprüçay ın dağlık bölgesinden düzlüğe ulaştığı yerde mö 10. Ticaret yolu üzerinde yer aldığı için her daim oldukça önemli bir konuma sahip olan aspendos antik kenti agora tiyatro stadyum hamam sarnıçlar.

Aspendos antik kenti zengin tarihiyle tanınan türkiye nin bulunan önemli kültür varlıklarından biri.

Antalya Da Bulunan 7 Antik Tiyatro Antalya Cityzone

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Aspendos Tiyatrosu Ozellikleri Tarihi Ve Hikayesi

Antalya Nin Antik Kentleri Antalya Da Gormeniz Gereken 7 Antik Kent

Leave a Reply