Antalyada Antik Kent Isimleri

Yüzyılda pamfilya ile birlikte lidya krallığının egemenliğine girmiş ve antik dönemin en önemli liman kent olmuştur. Doğusunda manavgat ilçesi nin güneybatısında 1 000 m.

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Side mö 7 yüzyılda yerleşim yeri olarak hizmet veren antik kent 7.

Antalyada antik kent isimleri. Side ismi nar anlamına geliyor. Uzunluğunda ve 400 m. şehre giden yol üzerinde ilk karşılaşılan yapı yunan roma tipinde inşa edilmiş anıtsal tiyatro binasıdır.

Antik kente giriş ücretsiz müzeye giriş 18 tl müzekart geçerli. Uzaklıkta ağlasun ilçesinin 7 km. Antalya nın kaş ilçesinde antik kent ve kaş ın likya dönemindeki isimlerinden biri antalya ya 110 burdur a 33 km.

Antalya nın serik ilçesinde yer alan aspendos ya da diğer adıyla belkıs antik tiyatrosuyla tüm dünyada tanınıyor. Antik side şehri antalya nın 75 km. Doğusundaki aksu sınırları içinde yer almaktadır.

Antik kentte bir çok devasa yapı bulunmaktadır. Kent antalya şehir merkezinin 17 km. Eninde bir yarımada üzerinde kurulmuştur.

Galeri 12 kasım 2020. Kelime manası nar olan side yunanca değildir. Ilk kazı çalışmaları amerikalı arkeologlar tarafından 1880 li yıllarda başlamış ve günümüze kadar devam etmektedir.

Antalya antik kent nerede nasıl gidilir hafta sonu gezilecek yerler köleköy demre. Kuzeydoğusunda yer alan antik bir kent günümüzde yaklaşık olarak konya ve karaman illerinin güneybatı antalya nın ise kuzeydoğu kesimlerini kapsayan bölgenin antik dönemlerdeki adı. Antik kent tarihinin çok eskilere dayanmasından dolayı farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.

Syedra antik kenti antalya nın antik kentleri adını belki de ilk defa duyduğunuz ama mutlaka görmeniz gereken syedra antik kenti alanya ilçe merkezine 20 km uzaklıkta bulunuyor. Antalya da mutlaka gitmeniz gereken 7 antik kent. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri.

5 perge antik kenti. Görebileceğiniz en güzel manzaraya sahip antik kent side yi görmeden geçmeyin. Yüzyılda yarımadaya gelen yunanlılar burada bir koloni kurar.

Kent deniz kıyısında bir kent denize dik olarak inşa edilmiş. Kaynaklara göre assos antik kentinin geçmişi m ö 6. Tiyatrosunun yanı sıra su kemeri ve hamam kalıntılarıyla da dikkat çeken antik kent adını aspendos kralı nın kızı belkıs tan alıyor.

Mimarisi yanında mermer heykeltıraşlığıyla da ünlüdür. Antalya nın kumluca ilçesinin sarıcasu köyü yakınında bir tepe üzerinde yer alan antik kent muazzam ova manzarası antik tiyatrosu ve yerleşim yeri kalıntıları ile bölgede az tanınan antik kentlerden biri olmasına rağmen şehir tüm görkemiyle ayakta. Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri.

Hem tarihi dokusu. çok yakınında bulunan gagai phaselis korydalla ve olympos gibi bölgedeki pek az rodos kolonisinden birisi.

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Da Hangi Antik Kente Gidilir Gezilir Bakilir

Antalya Nin Antik Kentleri Antalya Da Gormeniz Gereken 7 Antik Kent

Antalya Ya Yolu Dusenlere 11 Ayri Antik Kent Onerisi Sanat Karavani

Antalya Nin Antik Kentleri Antalya Da Gormeniz Gereken 7 Antik Kent

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Leave a Reply