Antalya Yağca Köyü Antik Kule Kalıntısı

Antalya antik kentleri. Alanya nın tarihi dokularından olan syedra antik kenti ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıktadır olup sekü köyü sınırları içerisinde yer almaktadır.

Antalya Da Gezilecek Yerler Planlama Yapmadan Once Dikkate Almaniz Gereken 16 Yer

Antalya ya 20 km uzaklıkta olup antalya burdur karayolu üzerindedir.

Antalya yağca köyü antik kule kalıntısı. Akalissos kumluca asar önü antalya körfezi kumluca ya 23 km. Bu antik kent üçağız köyü nün bulunduğu yerde doğal bir limandır ve bazı kaynaklarda kale veya üçağız diye geçer. Yağca köyü yakınlarında bulunan karain ve öküzini mağaraları bölgede yaşayan ilk insan topluluklarının yaşam düzeyleri hakkında bilgi verir.

190 adet gümüş antik sikkeden oluşan bu define antika kaçakçıları tarafından amerika ya kaçırılmıştır. Rhodiapolis antik kenti antalya nın kumluca ilçesi sarıcasu köyü yakınında bir tepe üzerinde yer alan rhodiapolis isminden dolayı rodoslular ın kurduğu bir şehir olarak kabul edilir. Birkaç antik çağ kalıntısı.

133 bir süre bağımsız kalan kent daha sonra korsanların eline geçmiştir. Güney doğusu incir ağacı köyündedir. Antalya nın tarihçesinin anlatıldığı bölümde şu bilgilere yer veriliyor.

Burada göreceğiniz roma banyosu zeminindeki mozaik kalıntılarıyla sizi şaşırtacaktır. 43 side antik kenti antalya. Deniz güneş tarih ve doğanın sihirli bir uyum içinde bütünleştiği antalya akdeniz in en güzel ve temiz kıyılarına sahiptir.

Antalya sahip olduğu arkeolojik ve doğal güzellikler sayesinde türk rivierası adını almıştır. Bergama krallığı nın sona ermesiyle m ö. Attalos yurdu anlamına gelen antalya ii.

1984 yılında antalya elmalı yol çizgisinin hemen kuzeyinde kral mezarı ile gökpınar köyü arasında bulunmuştur. Kent roma döneminde idebessos yenikışla bademağacı ve kormos karabük ile üç kent birliğini sympoliteia kurmuşlardır. 4 syedra antik kenti.

Kentin hellenistik dönem öncesinden beri var olduğu sanılmaktadır. Uzunluğundaki antalya kıyıları boyunca antik kentler antik limanlar anıt mezarlar dantel gibi koylar kumsallar yemyeşil ormanlar. Antalya ili demre ilçesi üçağız köyü yakınlarında bulunan antik likya kentidir.

çok yakınında bulunan gagai phaselis korydalla ve olympos gibi bölgedeki pek az rodos kolonisinden birisidir. Uzaklıkta idebessos antik kentine 2 km. 40 priene antik kenti aydın.

Antalya akseki akşahap köyü antalya akseki alaçeşme köyü antalya akseki aşağiaşiklar köyü antalya akseki belenalan köyü. Burası aynı zamanda tekneler için iyi bir barınaktır. Kozan ilçesi dilekkaya köyü nde bulunan anavarza.

Döşemealtı bölgesinin tarihi paleolitik çağa mö 600 000 100 000 kadar uzanır. şehrin diğer iki önemli kalıntısı ise şehir meydanındaki biri küçük diğeri büyük iki hamam kalıntısı.

Antalya Oren Yerleri Akdeniz Havadis

Antalya Daki Oren Yerleri Geziantalya

Aspendos Kultur Portali

Antalya Da Gezilecek Yerler Planlama Yapmadan Once Dikkate Almaniz Gereken 16 Yer

Antalya Da Gormeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

2020 Antalya Da Gezilecek Yerler Listesi En Guzel 40 Yer

Antalya Da Gezilecek Yerler Planlama Yapmadan Once Dikkate Almaniz Gereken 16 Yer

Defineci Talanindan Arkeoparka Lyrboton Kome Antik Kenti Nin Oykusu Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Antalya Da Yabani Otlarin Altindan 2200 Yillik Antik Kent Cikti Evrensel

Leave a Reply