Antalya Tlos Antik Kenti

Tlos antik kenti nde hala kazı çalışmaları sürüyor ve her geçen gün daha fazla tarihi bilgiye ulaşılıyor. Asfalt bir yolla ulasilmaktadir.

Tlos Wikipedia

Tlos antik kenti fethiye.

Antalya tlos antik kenti. Geniş bir alana yayılmasına karşın kalıntılar akropol ve. Yüzyıl hitit belgelerinde dlawa likya yazıtlarında ise tlawa olarak geçiyor. Sığacık gezilecek yerleri plajları koyları sığacık gezi rehberi bugün seydikemer için ne kadar önemli bir yer ise antik lykia uygarlığı döneminde de likyalılar ve romalılar için o kadar öneme sahip şehirdi tlos.

Antik yazar panyasis kragos hari tamami xanthos vadisinde birer kent olarak kurulu bulunan tlos pinara xanthos ve kragos u bir nymphae olan praxidike ile tremile nin ocuklari olarak tanitmaktadir. Mitolojik izler taşıyan antik kenti likya daki en eski yerleşim yeridir. Likya nın en önemli yerleşimlerinden biri olan tlos antik kenti fethiye ilçesi nin yaklaşık 42 km doğusundaki yaka köyü sınırları içerisinde kalmaktadır.

Likya nın en eski yerleşim alanlarından biri olan tlos antik kenti mö 14. Tlos antik kenti kalkan a 35 km. Bazı kaynaklarda tlava olarak da yer alır.

Yunan mitoslarına göre tlos antik kenti nin adı tremilus ile praksidike nin dört oğlundan biri olan tloos dan geliyor. Tlos antik kenti tlos antik kenti antalya. Tlos antik kenti bir likya kenti olan tlos antik kenti mitolojide adı geçen kanatlı pegasus atının sahibi olan bellaforonte nin yaşadığı yer olarak bilinir.

Fethiye gezilecek yerler yada kalkan da gezilecek yerler listenize alabileceğiniz ve hemen yakapark ın alt kısmında bulunan tarihi tlos antik kenti. Mesafede kaş ın kalkan beldesine bağlı yaka köyü nde bulunmaktadır. Tlos antik kenti veya kaleasar fethiye ye 35 km.

Uzaklikta bulunan yaka k y sinirlari i inde bulunmaktadir.

Tlos Antik Kenti Kalkan Kas Antalya

Tlos Antik Kenti Geziantalya

Tlos Antik Kenti Kalkan Kas Antalya

Tlos Antik Kenti Nerede Nasil Gidilir Seyyah Defteri

Tlos Antik Kenti Nerede Tlos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri 2020

Tlos Antik Kenti Kalkan Kas Antalya

Saklikent

Tlos Antik Kenti Kalkan Kas Antalya

Tlos Antik Kenti Tatil Villam

Leave a Reply