Antalya Perge Antik Kenti

Antalya şehir merkezine 17 km uzaklıkta yer alan bu antik kentteki kazı çalışmaları 1946 da başlamış ve hala devam ediyor. Geri perge antik kenti.

Antalya Da Mutlaka Gormeniz Gereken Antik Kent Perge Antik Kenti Antalya Cityzone

Four great cities eventually rose to prominence in pamphylia.

Antalya perge antik kenti. 1 730 yorum makale ve 2 463 resme bakın. Perge did not really appear in history until the 4c bc. Perge antik kenti helenistik dönem boyunca eski dünya içerisindeki en zengin ve güzel şehirler arasındaydı.

43 yılında pamfilya bölgesi kilikya ya bağlanmış perge ise bu dönemde hristiyanlık dini için önemli bir yere gelmiştir. Antalya perge antik kenti mimarisi ve yapıları. Antik pamfilya nın başkenti olan perge antik kenti antalya şehir merkezine 18 km uzaklıktadır.

Perge antik kenti antalya ilinin tarihi eserleri arasında bulunan önemli noktalardan. Bu dönemde de perge de birçok mimari yapı yapılmıştır ve stadyum. Perge antik kenti antalya şehir merkezinin 17 kilometre doğusunda bulunan aksu ilçesinde yer alır hitit dönemi nde varlığını sürdürdüğüne inanılan ve parha diye bilinen kent roma dönemi nde anadolu nun en düzenli kentlerinden biri olmuştur mimarisi ve mermer heykeltıraşlığı ile ünlü olan antik kentte yapılan kazılarda ortaya çıkarılan heykeller antalya müzesi.

Antalya nın aksu ilçesinde bulunan perge antik kenti roma kentleri içerisinde planlamaya dayalı kent modeli ile anadolu da bulunan en düzenli antik kenttir. Troya efes ve bergama antik kenti kadar ilgi görmeyi hakkedecek kadar büyük ve görkemli. Perge antik kenti antalya şehir merkezine sadece 18 km uzaklıkta aksu ilçesi sınırları içinde bulunan bir zamanlar pamfilya bölgesine başkentlik yapmış bir antik kent.

Zamanında pamfilya bölgesi ne başkentlik yapması bu şehri daha özel yapıyor. Hitit dönemi nde varlığını sürdürdüğüne inanılan ve parha diye bilinen kent roma dönemi nde anadolu nun en düzenli kentlerinden de biri olmuştur. 3 bin yılına dayanan ve pamfilya bölgesine bir dönem başkentlik yapan aksu ilçesindeki perge antik kenti yuvarlak kuleleri ender rastlanan sütunlu caddeleri stadyum ve tiyatrosu ile olağan üstü bir.

Antalya müzesi nin perge tiyatrosu salonu perge tiyatrosunda yapılan arkeolojik kazılar sonucunda sahne binasında bulunan. Perge antik kenti antalya. Arkeolojik kazılar halen devam eden kent unesco dünya mirası geçici listesi nde yerini aldı.

Mimarisi yanında mermer heykeltıraşlığıyla da ünlüdür. Kazılar sırasında bulunan eserlerin uygarlık tarihindeki önemleri sebebiyle perge antik kenti 2009 da unesco geçici miraslar listesi ne eklenmiş. Doğusundaki aksu sınırları içinde yer alan perge sadece bölgenin değil tüm anadolu nun en düzenli roma dönemi kentlerinden biridir.

Many settled in the area immediately east of the area of modern day antalya which came to be known as pamphylia meaning land of the tribes. Antalya şehir merkezinin 17 km.

Antalya Perge Antik Kenti Antbilgi

Perge Antik Kenti Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Perge Antik Kenti

Perge Antik Kenti Gezimanya

Walking Through Perge Perge Antik Kenti Antalya Resmi Tripadvisor

Ahmet Derya Varilci Perge Antik Kenti Antalya Izlenimleri Ii

Perge Antik Kenti Aksu Antalya Antalya Da Yapilacak Seyler

Perge Antik Kenti Nerede Perge Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Perge Tiyatrosu Ilk Defa Restore Edilecek Arkeofili

Leave a Reply