Antalya Olympos Antik Kent

Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri. Olympos a tarihine kısa bir göz attıktan sonra gelelim tarihi kalıntılarla ilgili.

Olympos Arkeoloji Kazilari Tanitim Filmi Yayinlandi Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Olimpos antalya nın en mistik bölgeleri arasında yer almaktadır.

Antalya olympos antik kent. Olympos antik kenti hakkında bilgiler. Antalya kumluca yazir olympos 1. Yüksekliğe sahip tahtalı dağı ndan alır.

Tatil için gittiğiniz antalya olimpos olympos da balık avı yapılabilir mi sizce. Derecede arkeolojik sit alani içersinde dozerler ve iş makinalari ile kazilar yapiliyor antik kalinti ve eserler büyük orand. Olimpos olympos antalya antik kent vlog gezi rehberi duration.

Antalya çirali part 1 olimpos antik kent ve çirali sahilinde drone uçurduk duration. Olimpos beydağları milli parkı alanı içerisinde bulunan olympos antik kenti antik likya yolu nun en gözde kavşaklarından biri. Km kuzeyinde bulunan torosların uzantısı 2375 m.

Olimpos da balık avı yasak mı. Olympos şehri osmanlı donanmasının 15. Antalya kumluca karayolu üstünden iki girişi vardır.

Bölgeye turistler tarafından gösterilen yoğun ilgi tarihin doğa ile birleşmesinin yanı sıra kentin çıralı plajı ile de dikkat çekmesidir. Major craft new crostage 0 6 10g okuma ceymar 25 powerline 0 20mm lucky. Yüzyılda doğu akdenizi hakimiyeti altına aldığı sıralarda ise terk edilen kent 18 yy dan sonra yörükler tarafından kışlak olarak kullanıldığı yerel halk tarafından dillendirilmektedir.

Antalyada bulunun olimpos antik kentini görmeyen yoktur umarım olimposun sahilide var denizede girebiliyorsunuz. Olimpos antik kentinin kuruluş tarihi hakkında kesinleşmiş bir bilgi bulunmuyor ancak i ö 167 168 tarihinde likyalılar tarafından basılan özel sikkelerde olimpos isminin sık sık yer aldığını belirtmek gerekiyor likya döneminde şehrin önemli bir yere sahip olduğunu söyleyebiliriz ve 3 oy hakkına sahip olan 6 şehir arasında yer. Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri.

Antalya nın güney sahillerinde phaselis ten sonra ikinci önemli liman kenti olympos adını torosların batı uzantılarından 2375 m yükseklikteki olimpos dağı ndan tahtalı dağı alıyor. Antik kent ağaç ve bitki örtüleri ile de doğa severlerin ilgi odağı halindedir. Geri olympos antik kenti olimpos olympos antik kenti antalya nın batısında kumluca ilçesi sınırları içerisinde yer alan önemli liman kentidir.

Olimpos Antik Kenti Olympos Antalya Gezi Rehberi

Olimpos Antik Kenti Olympos Antalya Gezi Rehberi

Olympos Kultur Portali

Olympos Antik Kenti Gezgin Cift

Olympos Antik Kenti Olimpos Tum Detaylariyla Gezi Rehberi

Olympos Antik Kenti Nerede Olympos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Tarihi Efsanesi Giris Ucreti Ve Ziyaret Saatleri

Olimpos Antik Kenti Antalya Da Ne Yapilir Antalya Sehir Rehberi

Kumluca Nin Tarihi Ve Turistik Yerleri Tarihin Izlerini Gunumuze Ulastiran 8 Yer

Olympos Antik Kenti Gezgin Cift

Leave a Reply