Antalya Olympos Antik Kent Küçük Boyutlu Resim

167 168 olympos adı geçmektedir. Olympos taki bir diğer hamam küçük hamam olarak adlandırılmakta ve liman bazilikasının yanında yer almaktadır.

Olympos Un Tarihine Ozel Uzunca Bir Derleme Olympos Butik Otel

Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri.

Antalya olympos antik kent küçük boyutlu resim. Bununla birlikte milattan önceki dönemlerde basılmış olan likya para birimlerinde m ö. Geri olympos antik kenti olimpos olympos antik kenti antalya nın batısında kumluca ilçesi sınırları içerisinde yer alan önemli liman kentidir. Günümüze kadar iki kez büyük deprem geçiren ve bir sürede korsanların ele geçirdiği olympos haçlı seferleri sırasında da vedenik ceneviz ve rodos şövalyelerinin saldırısına uğrayan antik kent.

Olympos antik kenti antalya körfezi nin en güzel sahiline ve en mavi denizine sahip olduğu kadar yüzyıllar öncesinden bugüne sayısız efsane ve olaylara tanıklık etmiştir günün. Olimpos beydağları milli parkı alanı içerisinde bulunan olympos antik kenti antik likya yolu nun en gözde kavşaklarından biri. Antalya nın güney sahillerinde phaselis ten sonra ikinci önemli liman kenti olympos adını torosların batı uzantılarından 2375 m yükseklikteki olimpos dağı ndan tahtalı dağı alıyor.

Kentle ilgili son bahsedecğim yapılar ise tiyatrosu ve kent limanıdır. Antik dönemde kenti ikiye bölen nehir yatağı bir kanal içine alınarak her iki yakası da iskele olarak kullanılmış ve köprü ile birbirine bağlanmıştır. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri.

Tiyatro yapısı roma dönemi özelliklerini gösterir ve m s 2 yy a tarihlenmektedir. Antik likya nın en önemli antik kentleri arasında yer alan olympos un kesin kuruluş tarihi bilinmemekle birlikte insan asıl bu şehrin nasıl yerle bir olduğunu merak ediyor. Antalya kumluca karayolu üstünden iki girişi vardır.

Olympos antik kenti nin kuruluş tarihi kesin olarak bilinmiyor. Olympos antik kenti antalya nın batısında kumluca ilçesi sınırları içerisinde yer alan önemli liman kentidir antalya toros dağlarının uzantısı olan tahtal dağı olympos antik kent in 10 km kuzeyinde buıunmaktadır. Olympos un günümüze kadar ulaşmış kalıntıları genellikle doğudan batıya doğru hızla denize akan bir ırmağın ağzında ve her iki yakasında yer alır.

Likya uygarlığının doğu bölgesi ni temsil eden bu muazzam kent bitki örtüsü içerisindeki olağanüstü tarihi yapısı ile birlikte gerçekten heyecan uyandıran bir bölgedir. Tahtalı dağı şehrin 10 km kuzeyinde bulunmaktadır ve eteklerinde bugün yanartaş adıyla bilinen hiç sönmeyen ateşi barındırır. Yüksekliğe sahip tahtalı dağı ndan alır.

Olympos olimpos likya bölgesinin önemli bir üye kentiyken. Olympos antik kenti adını eskiden olympos dağı olarak bilinen tahtalı dağından alır. Olympos antik likya medeniyetinin en büyük ve gelişmiş şehirlerinden birisidir.

Km kuzeyinde bulunan torosların uzantısı 2375 m.

Olimpos Antik Kenti Nde Kazi Calismalari Haziranda Basliyor Son Dakika Haber

Olimpos Antik Kenti Olympos Antalya Gezi Rehberi

Olympos Arkeoloji Kazilari Tanitim Filmi Yayinlandi Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Olympos Antik Kenti Arkeolojik Kazisi

Phaselis Kultur Portali

Olimpos Antik Kenti Nde Kazi Calismalari Basliyor

Olympos Antik Kenti Nde Imar Planina Tepkiler Buyuyor Arkeofili

Olimpos Antik Kenti Olympos Antalya Gezi Rehberi

Olimpos Antik Kenti Nde Kazi Calismalari Haziranda Basliyor Seyahat Haberleri

Leave a Reply