Antalya Nın Serik Ilçesinde Bulunan Antik Tiyatrolar

Yöre halkı tarafından asar diye anılır. 7 side antik kenti.

Aspendos Antik Kenti Ve Tiyatrosu Youtube

Bugün size antalya nın serik ilçesinde bulunan aspendos antik tiyatrosundan bahsedeceğim.

Antalya nın serik ilçesinde bulunan antik tiyatrolar. Yüzyılda akalar tarafından kurulmuş ve antik devrin mamur zengin kentlerinden biridir. Aşağıda antalya nın serik ilçesindeki antik tiyatro için doğru cevabı bulacaksınız eğer bulmaca ü bitirmek için daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa navigasyonunuza devam edin ve arama fonksiyonumuzu deneyin. Yüzyıldan kalma olan tiyatro 2015 yılı baz alındığında 1835 yıllıktır ve hala büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır.

Yüzyılda romalı lar tarafından inşaa edilmiştir. Serik te gezip görülecek yerler aspendos antik tiyatrosu ve antik kenti. Antalya nın serik ilçesinin 8 km doğusunda bulunmaktadır.

Aspendos antalya ilinin serik ilçesinde bulunan belkıs köyünde yer alan anfi tiyatrosuyla meşhur bir antik kenttir. Yüzyılda akalar tarafından kurulduğu bilinmektedir. Düzlük bir alanda m ö.

Doğusunda manavgat ın 7 km. Antalya ili serik ilçesinde bulunan belkıs köyünde yer alan anfi tiyatrosuyla meşhur bir antik kent. Genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur.

Antik tiyatrolar arasında en iyi korunan ve anadolu daki roma tiyatroları arasında sahnesi ile günümüze ulaşan nadir örneklerden olan aspendos tiyatrosu 17 bin kişilik eşsiz bir yapı. Dönem tarihi ile ilgili bilgi verilmeye olanak sağlayan yapı ve kalıntılar mevcuttur. Antik devrin en zengin şehirlerinden birisidir.

Antalya alanya arasında antalya ya 45 km uzaklıktadır. Aspendos tiyatrosu hakkında bilgi. Antalya nın serik ilçesinde bir mağara.

Antalya nın serik ilçesinde bulunan aspendos antik tiyatrosu ülkemizin en değerli tarihi yapılarından biridir. Yüzyılda akalar tarafından kurulmuş ve antik devrin mamur zengin kentlerinden biridir. Antik dönemde pamfilya nın en önemli liman kenti olan side antalya nın 80 km.

Antalya nın serik ilçesinde bulunan antik açık hava tiyatrosudur. Türkiye nin en gözde tatil destinasyonlarından biri olan antalya nın tarihi yerlerini gezip muhteşem plajlarında deniz ve güneşin tadını çıkarma fırsatını kaçırmayın. Codycross antalya nın serik ilçesindeki antik tiyatro cevapları göre alya son güncelleme eyl 4 2019 0 burada codycross antalya nın serik ilçesindeki antik tiyatro in tüm cevaplarını fanatee tarafından geliştirilen ve ios veya android cihazlarda indirebileceğiniz çekici bir kelime oyunu bulabilirsiniz.

Zeytinlitaş tepe de yapılan ocak çalışması sırasında bulunan mağara 3 salonlu sarkıt ve dikitlerle bezeli bir doğal oluşum mağarasıdır. Aspendos serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda köprüçayı nın dağlık bölgesinden düzlüğe ulaştığı yerde m ö. özellikle tarihin içinde yaşamak istiyorsanız side tam size göre.

Güneybatısında bulunan 350 400 m. Her yıl birçok turist akınına uğrayan tiyatronun yapıldığı dönemde 20 bin kişiyi ağırlayacak kadar büyük olduğu biliniyor.

Aspendos Un Tarihi Son Dakika Haberler

Aspendos Tiyatrosu Ozellikleri Tarihi Ve Hikayesi

Aspendos Antik Kenti Tarihi Villacentam Com

Aspendos Nerede Hangi Ildedir Aspendos Tiyatrosuna Nasil Gidilir Tatil Seyahat Haberleri

Aspendos Tiyatrosu Ozellikleri Tarihi Ve Hikayesi

Aspendos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Aspendos Antik Tiyatrosu Nerede

Aspendos Antik Tiyatrosu Antalya Transfer

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Aspendos Antik Tiyatrosu Antalya Aspendos Antik Kenti Tiyatrosu Serik Resmi Tripadvisor

Leave a Reply