Antalya Nın Kumluca Ilçesinde Antik Bir Kent

Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri. Antalya nın 18 km doğusunda aksu ilçesi sınırları içinde bulunan bir antik kent antalya ili manavgat ilçesi ne bağlı belenobası köyünün sınırları içinde bulunan antik şehir antalya nın kumluca ilçesine bağlı bucak.

Rhodiapolis Antik Kenti Kumluca Ilcesi Antalya

Isminden dolayı rodosluların kurduğu bir şehir olduğu arkeologlarca söylenir.

Antalya nın kumluca ilçesinde antik bir kent. Olimpos antik kenti olimpos çayı nın oluşturduğu dar vadinin iki tarafında yer alıyor. Rhadiapolis antalya il sınırları kumluca ilçesi yakınlarındaki antik kent. çengel bulmaca kare bulmaca altıgen çengel bulmaca sudoku bulmaca sözcük avı bulmaca sarmal bulmaca çiftli sarmal bulmaca altıgen çengel bulmaca altıgen sözcük avı bulmaca kelime yerleştirmece bulmaca yapboz bulmaca labirent bulmaca kelime şifre bulmaca mozaik bulmaca altıgen bulmaca lekare bulmaca resimli.

Günümüzde antalya nın kumluca ilçesinde yer alan. Rhadiopolis antalya ili kumluca ilçesi nin 2 5 km kuze. Corydella ile kıyaslandığında görülebilecek kalıntılar açısından daha zengin olan rhadiapolis e hacıevler köyünden gidiliyor.

Xanthos antik kenti m ö. Kıyıya yakın bir nehir vadisi üzerinde bulunur. Antik kent alanı olimpos beydağları milli parkı nın bir parçasıdır.

475 yıllında yaşanan büyük bir yangın felaketi sonrası kent büyük bir yıkıntı yaşamıştır. 545 546 yıllarında pers egemenliğine giren ve uzun yıllar bağımsızlığını sürdüren antik kent m ö. Rhadiopolis antalya ili kumluca ilçesi nin 2 5 km kuzeyinde tepe üzerinde ve eteklerinde kurulmuştur.

Antik kent gazipaşa ya 18 km uzaklıktaki güney. Antalya nın kumluca ilçesi sarıcasu köyü. Olympos antik kenti antalya olympos ören yeri olympos antik kent kalıntıları olympos likya daki en önemli antik kentlerden birisidir.

Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri. Yüzyıl bilginlerince kentin adı rhudos gül ile ilgili görülmüştür. Kalıntıları çıralı nın güneyinde kumluca ilçesinde bulunmaktadır.

Bir diğer adı ayasofya olan antik kent alanya. Uzaklıkta bir dağın yamacında kurulmuştur. Olympos u zenginlikler ve sanat eserleriyle dolu bir kent olarak tarif etmiş.

Antalya il sınırları kumluca ilçesi yakınlarındaki antik kent. Rhadiopolis antalya ili kumluca ilçesinde rhadiopolis antalya ili kumluca ilçesinde kumluca nın batı yönünde şehre 4 km. 42 yılında romalıların eline geçmiş ve uzun yıllar hakimiyeti devam etmiştir.

Antalyanın kumluca ilçesinde antik bir kent nedir. Antiocheia ad cragum antik kenti.

Antalya Da Restorasyondaki Buyuk Hata Ortaya Cikti Antalya Cityzone

Kumluca Gezilecek Yerler Gezinomi Blog

Kumluca Nin Tarihi Ve Turistik Yerleri Tarihin Izlerini Gunumuze Ulastiran 8 Yer

Kumluca Nin Tarihi Ve Turistik Yerleri Tarihin Izlerini Gunumuze Ulastiran 8 Yer

Restorasyondaki Hata Firtinayla Ortaya Cikti Son Dakika Haberleri

Olimpos Antik Kenti Antalya Nin Kumluca Arkeologun Dunyasi Facebook

Kumluca Nin Tarihi Ve Turistik Yerleri Tarihin Izlerini Gunumuze Ulastiran 8 Yer

Olimpos Antik Kenti Antalya Da Ne Yapilir Antalya Sehir Rehberi

Rhodiapolis Antik Kenti

Leave a Reply