Antalya Nın Serik Ilçesinde Bulunan Antik Tiyatronun Ismi

15 20 bin kişilik oturma kapasitesine sahip tiyatronun sahne binası ahşap sahnenin onun gerisindeki duvarları süsleyen heykeller ve sütunlar dışında neredeyse eksiksiz bir şekilde günümüze ulaşmış durumda. Rhodiapolis ismi ikon haline gelecek antalya nın kumluca ilçesinde bulunan rhodiapolis antik kenti için hazırlanan ikonlar tanıtıldı.

Aspendos Antik Tiyatrosu Antalya Aspendos Antik Kenti Tiyatrosu Serik Resmi Tripadvisor

Aşağıda antalya nın serik ilçesindeki antik tiyatro için doğru cevabı bulacaksınız eğer bulmaca ü bitirmek için daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa navigasyonunuza devam edin ve arama fonksiyonumuzu deneyin.

Antalya nın serik ilçesinde bulunan antik tiyatronun ismi. Yüzyılda akalar tarafından kurulmuş ve antik devrin mamur zengin kentlerinden biridir. Aspendos serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda köprüçayı nın dağlık bölgesinden düzlüğe ulaştığı yerde m ö. Antalya nın serik ilçesinin 8 km doğusunda bulunmaktadır.

Aspendos antalya ilinin serik ilçesinde bulunan belkıs köyünde yer alan anfi tiyatrosuyla meşhur bir antik kenttir. Serik te gezip görülecek yerler aspendos antik tiyatrosu ve antik kenti. Antalya nın serik ilçesine bağlı belkıs köyünde bulunan tiyatro antik aspendos kentinde 2.

Yüzyılda akalar tarafından kurulduğu bilinmektedir. Dönem tarihi ile ilgili bilgi verilmeye olanak sağlayan yapı ve kalıntılar mevcuttur. Aspendos tiyatrosu hakkında bilgi.

Antalya nın serik ilçesinde bulunan aspendos antik tiyatrosu ülkemizin en değerli tarihi yapılarından biridir. Antik kent büyük iskender in işgaline karşı dirense de dayanamamıştır şehirde yetiştirilen ünlü atlar ve altın karşılığındaki vergi borcunu kabul etmişlerdir. Ii yy da inşa edilmiştir.

Mimarı aspendoslu theodorus un oğlu zenon dur. Türkiye de roma dönemine ait sahnesi ile birlikte ayakta kalmış tek ve en sağlam tiyatrodur. Antalya kumluca mustafa sungur yazı karakteri belediye başkanı hüsamettin.

Aspendos antik tiyatrosu antalya nın serik ilçesinde bulunuyor. Düzlük bir alanda m ö. Bugün size antalya nın serik ilçesinde bulunan aspendos antik tiyatrosundan bahsedeceğim.

Antalya nın serik ilçesinde bulunan aspendos antik kenti daha çok tiyatrosu ile meşhurdur. Aspendos sadece anadolu nun değil tüm akdeniz in en iyi korunan roma dönemi tiyatrosuna sahip olmasıyla ünlüdür. Yüzyılda romalı lar tarafından inşaa edilmiştir.

Yüzyılda roma imparatoru marcus aurelius döneminde inşa edildi. Her yıl birçok turist akınına uğrayan tiyatronun yapıldığı dönemde 20 bin kişiyi ağırlayacak kadar büyük olduğu biliniyor. Antalya nın kumluca ilçesinde bulunan rhodiapolis antik kenti için hazırlanan ikonlar tanıtıldı.

Yüzyılda akalar tarafından kurulmuş ve antik devrin mamur zengin kentlerinden biridir.

Dunyaca Unlu Tiyatro Ve Su Kemeri Aspendos Antik Kenti Tiyatrosu Serik Turkiye Tripadvisor

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Aspendos Un Tarihi Son Dakika Haberler

Aspendos Antik Kenti Tarihi Villacentam Com

Aspendos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Aspendos Antik Tiyatrosu Nerede

Aspendos Tiyatrosu Ozellikleri Tarihi Ve Hikayesi

Aspendos Antik Kenti Neyimiz Meshur

Aspendos Tiyatrosu Ozellikleri Tarihi Ve Hikayesi

Aspendos Antik Kenti Ne Nasil Gidilir Hellovillam

Leave a Reply