Antalya Da Hangi Antik Kenti Var

Antalya demre de bulunan myra antik kenti nde yapılan kazı çalışmalarında kurşun kapta ve bronz telle bağlanmış kara büyü cismi bulundu. Turizmi dört mevsime yayan iklimi ile aynı mevsimde hem denize girip hem kayak yapabilme şansı sunan antalya doğa güzellikleri arasında keşfedilmeyi bekleyen birçok tarihi kenti barındırıyor.

Side Antik Kenti Antalya Gezilecek Yerler Antalya Gezi Rehberi

Perge antik kenti antalya ilinin tarihi eserleri arasında bulunan önemli noktalardan.

Antalya da hangi antik kenti var. Antalya da görülmesi gereken antik kentler antalya ziyaretçilerine deniz kum güneş üçlüsünden çok daha fazlasını vadediyor. Bir yazıtta trebennalıların ünlü şanlı kenti olarak tanımlanan antik kent 2 3 katlı anıt mezarları hamamı şapeli kilisesi akropolü toplantı salonu. Antik yunanca dilinde ulu dağ anlamına gelen olympos antik kenti adını tahtalı dağı ndan yani olympos dağı ndan almıştır.

Haftanın 7 günü ziyarete açık. Zamanında pamfilya bölgesi ne başkentlik yapması bu şehri daha özel yapıyor. Yapının içerisinde yer alan antik tiyatro ve apollon tapınağı ile ünlenen antik kent antalya da görülmesi gereken antik kentler arasında.

Olympos antik kenti giriş ücreti 30tl. Ağaç evlerinden lüks butik otellerine kadar çok çeşitli tatil seçenekleri var. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi bölgeleriyle de dikkat çeken antalya mitoloji tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken antik kentlere ve kalıntılara ev sahipliği yapıyor.

Antalya nın 32 kilometre batısında sivridağ ın kuzey eteğindeki çağlarca da yer alan trebenna antik kenti kent merkezine çok yakın olmasına karşın yıllardır sadece meraklılarını ağırlıyor. Arkeolojik kazılar halen devam eden kent unesco dünya mirası geçici listesi nde yerini aldı. Olympos antik kenti ziyaret saatleri yaz dönemi 1 nisan 31 ekim 08 30 19 00 kış dönemi 31 ekim 1 nisan 08 30 17 30.

1 demre ilçesindeki myra antik kenti ve limanı andriake deki kazı çalışmalarını yürüten kazı başkanı prof. Yüzyılda tüm pamfilya ile birlikte lidya krallığı nın egemenliğine girmiş lidya krallığı. Aşağıda antalya da bulunan tiyatrosuyla meşhur antik kent için doğru cevabı bulacaksınız eğer bulmaca ü bitirmek için daha fazla yardıma ihtiyacınız olursa navigasyonunuza devam edin ve arama fonksiyonumuzu deneyin.

Myra antik kenti nin limanı olan andriake de bölgeye gidenler için görülmesi gereken yerlerden. Antalya da gezilecek 5 tarihi yer. Nevzat çevik 2019 kazılarında heyecan verici ve şaşırtıcı kurşun bir obje bulduklarını açıkladı.

Likya uygarlıkları müzesi nin de kurulu olduğu alanda antik dönem liman kalıntılarını inceleme fırsatı bulan ziyaretçiler müzede de likya bölgesi kalıntılarını yakından görme imkanını buluyor. Antik dönemde pamfilya nın en önemli liman kenti olan side antalya nın 80 kilometre doğusunda manavgat ın 7 kilometre güneybatısında bulunan 350 400 metre genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Yüzyılda bir yerleşim merkezi olmuştur.

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Nin Antik Kentleri Antalya Da Gormeniz Gereken 7 Antik Kent

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Da Hangi Antik Kente Gidilir Gezilir Bakilir

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Patara Antik Kenti Antalya Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Antalya Da Hangi Antik Kente Gidilir Gezilir Bakilir

Antalya Nin Antik Kentleri Antalya Da Gormeniz Gereken 7 Antik Kent

Leave a Reply