Antalya Antik

Myra limyra olympos phaselis side aspendos ve perge antik kentleri. Kahvenizden bir yudum alıp sanatın desenleri renkleri arasında kaybolmak sanatla bütünleşmek isterseniz.

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Limyra antik kenti antalya nın finike ilçesi nde bulunan ve tarihi çok eski yıllara dayanan antik bir kenttir.

Antalya antik. Perge antik kenti antalya kent merkezine 17 km uzaklıkta aksu ilçesinde yer alıyor anadolu nun en düzenli roma dönemi kentleri arasında gösterilen perge mimari özellikleriyle öne çıkıyor. Eninde bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Turunçova kumluca arasında yer alan limyra antik kenti.

Yüzyılda yarımadaya gelen yunanlılar burada bir koloni kurar. Antalya is een stad in het zuidwesten van turkije aan de middellandse zee met 1 492 674 inwoners 2012. Sizlere sadece bir kültür merkezi değil aynı zamanda sosyal bir yaşam alanı tasarladık.

Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri. Antalya ili tarihteki antik bölgelerden batı pamfilya nın güneydoğu ucunu ve doğu likya yı içine almaktadır. Değerli sanat eserleri özel koleksiyonlar efemera değerli obje retro ürünlerin sergilenmesi müzayedeye ve mezata cıkartılmasında öncüdür.

Finike nin 9 kilometre kuzey doğusunda bulunan likya şehirlerinden biri de limyra dır. Kelime manası nar olan side yunanca değildir. Bu topraklar yüzyıllar hatta bin yıllar boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış likya ve pamfilya birlikleri nin önemli kentlerini barındırmış.

Antalya nın antik kentleri 1. Xanthos un kral yolunda yürümeden kentin 5 bin kişiye yakın kapasiteli antik tiyatrosunu görmeden antalya yı terk edenin vay haline. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri.

Uzunluğunda ve 400 m. Doğusunda manavgat ilçesi nin güneybatısında 1 000 m. Antalya antik müzayede antika resim hat ferman obje seçenekleriyle hizmetinizde.

Antalya da bulunan antik kentler içinde kendine has bir güzelliğe sahip olan xanthos en az myra kadar değerli ve görülmesi gereken mekanlardan biri. Antalya il sınırları içerisinde çok sayıda antik kent bulunuyor. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie antalya.

Het staat bekend als de grootste internationale badplaats van turkije gelegen aan de turkse riviera. Antik side şehri antalya nın 75 km. Günümüz antalyası nın batı sınırları içinde yerleşen likyalılar ın kökenleri tartışılmakla birlikte hitit ve antik mısır kaynaklarında mö 2000 lukki veya lukka adlı bir kavimden bahsedilmektedir.

Antalya Antik Kentleri

Antalya Nin Antik Kentleri Antalya Da Gormeniz Gereken 7 Antik Kent

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Myra Antik Kenti Kultur Portali

Side Antik Kenti Antalya Gezilecek Yerler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Da Hangi Antik Kente Gidilir Gezilir Bakilir

Perge Antik Kenti Antalya Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Leave a Reply