Antalya Antik Toyatro

Uzaklıkta ağlasun ilçesinin 7 km. özellikle antik tiyatrosu günümüze kadar sağlam gelmeyi başaran kalıntıların başında gelir.

Aspendos Tiyatrosu Ozellikleri Tarihi Ve Hikayesi

Antalya nın kaş ilçesinde antik kent ve kaş ın likya dönemindeki isimlerinden biri antalya ya 110 burdur a 33 km.

Antalya antik toyatro. Olur da yolunuz düşerse antik kentleri gezmeden sakın ayrılmayın bu şehirden. Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri. Sırt çantanızı kapın ve bu büyüleyici yolculuğa işte bu 7 antik kentten başlayın.

20 000 seyirci alabilecek büyüklükteki side antik tiyatrosu nun mimarlık tarihi açısından önemi diğer roma tiyatrolarında olduğu gibi dağ yamacına değil kemerli mekanların üzerine kurulmuş olmasıdır orkestra cavea ve scene olmak üzere üç bölümden oluşan tiyatro pamphylia tiyatrolarının içinde en büyük ve anıtsal olanıdır. Hem tarihi dokusu hem de doğal güzellikleri bakımından ülkemizin en gözde yerlerinden birisidir antalya. Yüzyılda akalar tarafından kurulmuş ve antik devrin mamur zengin kentlerinden biridir.

Aspendos serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda köprüçayı nın dağlık bölgesinden düzlüğe ulaştığı yerde m ö. Bulunduğu ilçeden dolayı ve görkemli yapısından dolayı kaş antik tiyatrosu olarak da anılan bu. Aspendos tiyatrosu hakkında bilgi.

Kaş antik tiyatrosu antalya nın kaş ilçesinde bulunan ve köklü bir tarihe sahip olan antiphellos antik kenti önemli kalıntılarıyla en çok ziyaret gören kentler arasındadır. Aspendos antik kenti antalya ilinin serik ilçesindeki belkıs köyü nde bulunan ve muhteşem antik tiyatrosu ile dünyaca ünlü tarihi bir yer. Kuzeydoğusunda yer alan antik bir kent günümüzde yaklaşık olarak konya ve karaman illerinin güneybatı antalya nın ise kuzeydoğu kesimlerini kapsayan bölgenin antik dönemlerdeki adı.

Myra limyra olympos phaselis side aspendos ve perge antik kentleri. Zamanında adına para bastırılan şehir ticaret yolu üzerinde bulunduğu için stratejik olarak önemli bir konuma sahip. 1 4b okunma payla ş.

Bu topraklar yüzyıllar hatta bin yıllar boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış likya ve pamfilya birlikleri nin önemli kentlerini barındırmış. Antalya il sınırları içerisinde çok sayıda antik kent bulunuyor. 112 yorum makale ve 69 resme bakın.

Antalya da bulunan 7 antik tiyatro galeri 27 mart 2020. Aspendos antalya ilinin serik ilçesinde bulunan belkıs köyünde yer alan anfi tiyatrosuyla meşhur bir antik kenttir. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri.

Patara antik tiyatro antalya.

Aspendos Vikipedi

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Aspendos Tiyatrosu Ozellikleri Tarihi Ve Hikayesi

Aspendos Kultur Portali

Antalya Tiyatro Festivali Aspendos Antik Tiyatro Da Baslayacak Haberi Arkeolojik Haber Arkeoloji Haber Arkeoloji Haberleri

Aspendos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Aspendos Antik Tiyatrosu Nerede

Aspendos Antik Tiyatrosu Nerede Ve Giris Ucreti 2020 Turluyorum Net

Aspendos Antik Kenti Tarihi Villacentam Com

Leave a Reply