Antalya Antik Tiyatro Hakkında Kısa Bilgi

15000 kişilik kapasitesi tiyatro duruma göre 20 bin kişiye çıkabiliyor. Yaz tatili için 4 arkadaş antalya yöresindeydik.

Aspendos Antik Kenti Tarihi Hakkinda Bilgi Nerede Giris Ucreti

Antalya aspendos tiyatrosu hakkında kısa bilgi.

Antalya antik tiyatro hakkında kısa bilgi. Antalya kumluca karayolu üstünden iki girişi vardır. Hierapolis antik tiyatrosu tarihi ve mimari yapısı. Yüksekliğe sahip tahtalı dağı ndan alır.

Km kuzeyinde bulunan torosların uzantısı 2375 m. Antalya aspendos antik kenti sınırları içerisinde görebileceğiniz en görkemli yapılarından biri tarihi amfi tiyatrosu. Yazılı kaynaklarda bu yapı için aspendos antik kenti veya aspendos tiyatrosu ifadeleri kullanıldığı için biz yazımızda her ikisine de yer verdik.

Geri olympos antik kenti olimpos olympos antik kenti antalya nın batısında kumluca ilçesi sınırları içerisinde yer alan önemli liman kentidir. Aspendos antik kenti nerededir. Antalya nın serik ilçesinin belkıs köyünde bulunan aspendos günümüzde bulunan en değerli tarihi yapılardan biridir.

Bu tarihi yapının mimarı olan zenon antalya iline oldukça değerli bir. Yüzyılın başlarında da tamamlanmış ve yaklaşık 150 yıl sürmüştür. Aspendos antalya ilinin serik ilçesinde bulunan belkıs köyünde yer alan anfi tiyatrosuyla meşhur bir antik kenttir.

Aspendos tiyatrosu hakkında bilgi. Antalya dan aspendos a giderken yol üzerinde selçuklu köprüsü tabelasını görüyor ve önce buraya sapıyoruz. Yüzyılın ikinci yarısında başlanılmış iii.

Yüzyılda akalar tarafından kurulmuş ve antik devrin mamur zengin kentlerinden biridir. Aspendos serik ilçesinin 8 kilometre doğusunda köprüçayı nın dağlık bölgesinden düzlüğe ulaştığı yerde m ö. Türkiye nin en çok ziyaret edilen ören yerlerinden biri olan aspendos antik kenti çok iyi korunmuş tiyatrosu ve benzersiz su kemerleri ile tanınması ile birlikte.

Antalya nın serik ilçesi yakınlarında türkiye nin en çok ziyaret edilen antik kenti olan aspendos antik kenti özellikle içerisinde barındırdığı aspendos antik tiyatrosu günümüzde de kullanılmaktadır. Aspendos ülkemizde antik tiyatro dendiğinde akla ilk gelenlerden. 1800 yıllık tiyatronun yapımı.

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Aspendos Antik Kenti Tiyatrosu Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi Bilgihanem

Aspendos Tiyatrosu Ozellikleri Tarihi Ve Hikayesi

Aspendos Antik Kenti Tiyatrosu Hakkinda Bilgiler Nerededir Mimarisi Ve Tarihcesi

Aspendos Antik Kenti Hakkinda Bilgi Aspendos Antik Tiyatrosu Nerede

Side Antik Tiyatrosu Hakkinda Bilgi Giris Ucreti Nerede Ziyaret Saatleri

Side Antik Tiyatrosu Nerede Giris Ucreti Hakkinda Bilgiler

Aspendos Tiyatrosu Ozellikleri Tarihi Ve Hikayesi

Aspendos Vikipedi

Leave a Reply