Antalya Antik Limanı

15 kasım 2019 cuma. Side antik dönemde pamfilya bölgesinin en önemli.

Myra Antik Kenti Kultur Portali

Abora iv patara antik limanı na taşındı.

Antalya antik limanı. çünkü antalya daki antik kentler ayrı olarak incelenmeyi hak ediyor. Dominique görlitz tarafından tasarlanan ve antik dönemin gemicilik teknikleriyle kamıştan inşa edilen abora iv adlı gemi kalıcı olarak sergileneceği patara antik limanı na nakledildi. Phaselis antik kentinin üç adet doğal limanı bulunuyor.

Fraport tav antalya havalimanı wtm2019 için londra da. Dominique görlitz tarafından tasarlanan ve antik dönemin gemicilik teknikleriyle kamıştan inşa edilen abora iv adlı gemi kalıcı olarak sergileneceği patara antik. Antalya nın olduğu kadar türkiye nin de en önemli antik kalıntılarından biridir.

Bölgeyi içten ve dıştan saran surlar helenistik. Antik kent yemyeşil bir orman içinde bulunmaktadır. Phaselis antik kenti bazı kaynaklarda faselis antik kenti olarak da bahsedildiğini görürseniz şaşırmayın.

Kuzey limanı savaş limanı veya korunmuş liman ve güneş limanı. Antik kentin sahil kısmında 3 muhteşem koy bulunur. Antalya kaleiçi yat limanı.

Side antalya nın en önemli antik kentlerinden birisi olup hala aktif olarak kullanılmakta olan limanı da görülmeye dğer bir yerdir. Bu kalıntılar bölgeyi çevreleyen surlar ve iç limanda yer alan liman mendireğinin bir kısmıdır. Bu bölge her ne kadar tatil beldesi olarak ün yapsa da tatilden daha büyük değerlere sahip diyebiliriz.

Antalya bir korsan limanıydı. Korsanlara sığınaklık yapan antalya nın sahilleri ve alanya ilçesi de geçmişinde dev deniz savaşlarına tanık olmuştu. Antik attaleia kenti nin kuruluşundan önce yat limanı nda korykos adı ile bir korsan limanı bulunduğu antik kaynaklardan biliyor.

Antalya kaleiçi semti antik çağ kalıntıları içeren önemli bir turizm noktasıdır. Antalya ve kemer den ulaşım. Antalya havalimanı avrupa da en hızlı büyüyen 2.

Türkiye liman işletmeleri üyesi olan antalya daki liman işletmesi port akdeniz ortadoğu antalya limanı nın liman ve iletişim bilgileri. Bunun yanı sıra orta ve güney limanı birbirine bağlayan sütunlu liman caddesi caddenin deniz tarafında küçük bir tepeye sırtını dayamış tiyatro roma hamamı. Antalya da gezilecek yerler isimli yazımızda bu konuyu geçiştirmek istemedik.

Antalya Ya Yolu Dusenlere 11 Ayri Antik Kent Onerisi Sanat Karavani

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Phaselis Antik Kenti Antalya Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Antalya Patara Orenyeri E Bilet

Side Antik Kenti Antalya Gezilecek Yerler Antalya Gezi Rehberi

Patara Antik Kenti Kultur Portali

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Iotape Aytap Antik Liman Kenti 18 06 2017 Alanya Antalya Picture Of Iotape Aytap Antik Liman Kenti Alanya Tripadvisor

Antalya Ya Yolu Dusenlere 11 Ayri Antik Kent Onerisi Sanat Karavani

Leave a Reply