Antalya Antik Kentler Haritası

şehirde genel olarak helenistik dönem roma dönemi ve likya lıların özellikleri görülmektedir. Olympos antik kenti antalya.

Antalya Turizm Haritasi Google My Maps

Antik kentlerde yer alan her kalıntı bize geçmiş medeniyetlerden bir ipucu fısıldıyor.

Antalya antik kentler haritası. Genel olarak çoğu antik kentlerde görüldüğü üzere burası da bir liman kentidir hemen deniz kıyısındadır. Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri. Hem tarihi dokusu hem de doğal güzellikleri bakımından ülkemizin en gözde yerlerinden birisidir antalya.

Patara antik kenti dünyanın ilk meclisi patara antik şehiri fethiye kalkan arasında xanthos vadisi nin güneybatı ucunda bugünkü ovagelemiş köyü nde bulunmaktadır ve likya nın en ehemmiyetli ve en daha önceki şehirlerinden biridir. Ege antik kentler cenneti bundan hiç şüphemiz yok. Antalya da bulunan tüm antik kentlerin konumlarını aşağıdaki haritadan inceleyebilirsiniz.

Bir yaz tatilinde doğa şöleni sunan bu bölge antik kentleriyle yolculuğumuza gizem de katıyor. 0242 2456666 belge geçer. Olur da yolunuz düşerse antik kentleri gezmeden sakın ayrılmayın bu şehirden.

Antalya nın antik kentleri 1. Antalya antik kentler haritası. Antalya gündoğmuş daki antik kentler.

Antalya gündoğmuş daki antik kentler. Casae colybrassus susuz ayasofya senir kese gedefi ini kilise mağara. Fakat birçoğu üzerinde çalışmalar tamamlanmadığı için ziyarete açık değil.

Bu sebeple mekan hakkında güncel bilgi sahibi olmadan yola çıkmasanız iyi olur. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi bölgeleriyle de dikkat çeken antalya mitoloji tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken antik kentlere ve kalıntılara ev sahipliği yapıyor. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri.

Antalya da görülmesi gereken antik kentler antalya ziyaretçilerine deniz kum güneş üçlüsünden çok daha fazlasını vadediyor. Perge antik kenti antalya kent merkezine 17 km uzaklıkta aksu ilçesinde yer alıyor anadolu nun en düzenli roma dönemi kentleri arasında gösterilen perge mimari özellikleriyle öne çıkıyor. Bundan dolayı bizim için kesinlikle keşfedilmesi gereken ilham verici bir rota.

Sırt çantanızı kapın ve bu büyüleyici yolculuğa işte bu 7 antik kentten başlayın.

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Magazin Turk Kultur Gezisi Antalya Antik Kentleri Rehberi

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Ya Yolu Dusenlere 11 Ayri Antik Kent Onerisi Sanat Karavani

Antalya Antik Kent Haritasi Yapildi Antalya Sokaklari Antalya Haberleri

Likya Yolu Yuruyusu Etaplari Ve Haritasi Villa Danismani Blog

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Arkitera Com On Twitter Antalya Antik Kentler Haritasi Hazirlandi Http T Co Utwuouyvh8 Superkent Antalya Http T Co Wp7feyrrzg

Likya Antik Kentleri Fetihye De Gezilecek Yerler Sahil Kasabasi

Leave a Reply