Antalya Antik Kentin Ismi

Kentte en üst seviyede yer alan yapı şahinkaya nın güney batı eteğindeki gözetleme kulesi. Tarihin babası homeros sarpedon yönetimindeki xanthos lularin troya savaşlarına katıldıklarını yazar ki bu olay şehrin en eski.

Antalya Da Hangi Antik Kente Gidilir Gezilir Bakilir

Akalissos kumluca asar önü antalya körfezi kumluca ya 23 km.

Antalya antik kentin ismi. Arykanda antik kentinin tümünü gezmek için yaklaşık 1 saat zaman ayırmak gerekiyor. Arykanda antik kenti nin ismi likya dilinde ary ka wanda yüksek kayalığın yanındaki yer anlamına geliyor. Antalya antik kentleri.

Uzaklıkta idebessos antik kentine 2 km. Güneybatısında bulunan 350 400 m. Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri.

Güney doğusu incir ağacı köyündedir. Antiphellos antalya nın kaş ilçesinde antik kent ve kaş ın likya dönemindeki isimlerinden biri. Kaş ta buluşmuş olan iki dilli bir yazıttan kaş ın altındaki kentin antiphellos olduğu kesin olarak anlaşılmıştır.

Kent roma döneminde idebessos yenikışla bademağacı ve kormos karabük ile üç kent birliğini sympoliteia kurmuşlardır. The light tours aracılığıyla keşfedebilirsiniz. Xanthos antik kenti xanthos vadisinde bulunan unesco dünya miras listesi nde yer alan antik kentimizdir.

7 side antik kenti. Antiphellos antik kenti bugün antalya nın kaş ilçesi yerleşkesinin olduğu bölgededir. Genişliğinde bir yarımada üzerinde kurulmuştur.

özellikle tarihin içinde yaşamak istiyorsanız side tam size göre. Likya dilindeki ismi arnna olan xanthos un tarihi i ö. Arykanda antik kenti nin ismi likya dilinde ary ka wanda yüksek kayalığın yanındaki yer anlamına gelmektedir.

Muhakkak gezilmesi görülmesi gereken antalya yöresindeki önemli antik kentlerden biridir. Yüzyıla kadar geri gitmektedir arnna ismi likya dilinde yazılmıştır. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri.

Bazı kaynaklarda nisa veya meryemlik olarak da geçer. Antik dönemde pamfilya nın en önemli liman kenti olan side antalya nın 80 km. Kaş ta bulunan iki dilli bir yazıtta kentin adının antiphellos tur.

Limyra antik kenti antalya nın finike ilçesi nde bulunan ve tarihi çok eski yıllara dayanan antik bir kenttir. Ancak kaş ın daha eski ismi habesos dur. Doğusunda manavgat ın 7 km.

Antalya nın antik kentleri hakkında detaylı bilgilere bu yazımızda ulaşabilirsiniz. Side ismi nar anlamına geliyor. Kentin hellenistik dönem öncesinden beri var olduğu sanılmaktadır.

12 arykanda antik kenti antalya. Daha eski ismi ise habesos dur. Finike nin 9 kilometre kuzey doğusunda bulunan likya şehirlerinden biri de limyra dır.

Antalya Ya Yolu Dusenlere 11 Ayri Antik Kent Onerisi Sanat Karavani

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Myra Antik Kenti Kultur Portali

Antalya Ya Yolu Dusenlere 11 Ayri Antik Kent Onerisi Sanat Karavani

Side Antik Kenti Antalya Gezilecek Yerler Antalya Gezi Rehberi

Leave a Reply