Antalya Antik Kent Tarihi

Likya birliğinin altı büyük kentinden biri olan myra nın m ö. Bu topraklar yüzyıllar hatta bin yıllar boyunca pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış likya ve pamfilya birlikleri nin önemli kentlerini barındırmış.

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

1 simena antik kenti.

Antalya antik kent tarihi. Tarihi eserler geri myra antik kenti. Antalya il sınırları içerisinde çok sayıda antik kent bulunuyor. Antalya eskiçağ kaynaklarında attaleia avrupa dillerinde adalia ortaçağ da satalia ve türk yapıtlarında çoğunlukla adalya adıyla karşımıza çıkmaktadır.

Antalya da gezilecek 5 tarihi yer. Myra antik kenti antalya ili nin demre ilçe merkezinde yer alan antik likya kentidir. Side antik kenti iki kuleli ana giriş kapısının karşısında yer alan ve m s.

Side antik kenti anıtsal çeşme. Perge antik kenti kültür bakanlığı na bağlı olduğundan müze kart geçmektedir. Sırt çantanızı kapın ve bu büyüleyici yolculuğa işte bu 7 antik kentten başlayın.

Yy dan itibaren varlığını sürdürdüğünü kanıtlayan bulgulara rastlanmıştır. Olur da yolunuz düşerse antik kentleri gezmeden sakın ayrılmayın bu şehirden. Instagram antik kent tarihi şehir ve müze eserleri fotoğraflar.

Az gittik uz gittik dere tepe düz gittik antalya nın güzelliklerini saymakla bitiremedik. Patara antik kenti kazı başkanı prof. Myra limyra olympos phaselis side aspendos ve perge antik kentleri.

Havva işkan işık patara nın mücevher gibi bir kent olduğunu belirterek patara ya gelenler tarihi doğayı muazzam büyüklükteki yapıları eşsiz bir kumsalı o kumsala analık eden caretta carettaları benzersiz güzellikteki kum zambaklarını bir arada görme şansına sahipler. Bergama kralı attalos ii. Arkeolojik kazılar halen devam eden kent unesco dünya mirası geçici listesi nde yerini aldı.

Antik kent turistik ilimiz olan antalya da olduğu için haftanın her günü ziyaret edilebilmektedir yani haftanın her günü açıktır. Turizmi dört mevsime yayan iklimi ile aynı mevsimde hem denize girip hem kayak yapabilme şansı sunan antalya doğa güzellikleri arasında keşfedilmeyi bekleyen birçok tarihi kenti barındırıyor. Kent antik çağda dağlık klikya olarak.

Yüzyıla tarihlenen roma eseri anıtsal çeşme de nymphaeum tarih gün işığına çıkıyor projesi kapsamında restorasyon ve onarım çalışması yapılmaktadır. Hem tarihi dokusu hem de doğal güzellikleri bakımından ülkemizin en gözde yerlerinden birisidir antalya. Antalya antik kent listesine gelmeden önce kısaca şehrin tarihine değinelim.

Zamanında pamfilya bölgesi ne başkentlik yapması bu şehri daha özel yapıyor. Perge antik kenti antalya ilinin tarihi eserleri arasında bulunan önemli noktalardan. Simena türkiye nin sadece denizden ulaşılabilen nadir yerleşimlerinden biridir.

Dört mevsim yeşilliğini ve doğal yapısındaki güzelliği sergileyen antalya size tarihi yine en ince ayrıntısına kadar yaşatacak.

Phaselis Antik Kenti Antalya Ilinde Nerede Giris Ucreti Tarihcesi Ve Ozellikleri Tatil Seyahat Haberleri

Antalya Ya Yolu Dusenlere 11 Ayri Antik Kent Onerisi Sanat Karavani

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Side Antik Kenti Antalya Gezilecek Yerler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Side Antik Kenti Antalya Gezilecek Yerler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Leave a Reply