Antalya Antik Kent Se

Aspendos antik kenti antalya nın serik ilçesine bağlı belkıs köyü nde yer alan estetik değeri ve akustik başarısı tartışılmaz derece eşsiz olan antik tiyatrosuyla ünlü bir antik kent. Kent antalya şehir merkezinin 17 km.

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antik kent tarihinin çok eskilere dayanmasından dolayı farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.

Antalya antik kent se. Antalya kumluca karayolu üstünde çamyuva mevkinden sonra yol ayrımından 1 km yolla sahilde yer alan antik kente ulaşılır. Side ismi nar anlamına geliyor. Serik ilçesinin 8 km doğusunda köprüçay ın dağlık bölgesinden düzlüğe ulaştığı yerde mö 10.

Yüzyılda yarımadaya gelen yunanlılar burada bir koloni kurar. Muhakkak gezilmesi görülmesi gereken antalya yöresindeki önemli antik kentlerden biridir. Kent sahil kesiminde 3 muhteşem koy kenarında ve yemyeşil bir orman içinde yer almaktadır.

Kelime manası nar olan side yunanca değildir. Arykanda antik kentinin tümünü gezmek için yaklaşık 1 saat zaman ayırmak gerekiyor. 5 perge antik kenti.

şehre giden yol üzerinde ilk karşılaşılan yapı yunan roma tipinde inşa edilmiş anıtsal tiyatro binasıdır. Doğusundaki aksu sınırları içinde yer almaktadır. Doğusunda manavgat ilçesi nin güneybatısında 1 000 m.

Antalya ve ilçelerinde bulunan antik kentler hakkında bilgi ulaşım haritaları resim albümleri giriş ücretleri. Antik lykia pamphylia ve pisidia bölgeleri şehirleri. Phaselis antik kentine giriş ücretlidir.

Side mö 7 yüzyılda yerleşim yeri olarak hizmet veren antik kent 7. Eninde bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Yüzyılda pamfilya ile birlikte lidya krallığının egemenliğine girmiş ve antik dönemin en önemli liman kent olmuştur.

Yüzyılda akalar tarafından kurulan şehir antik dönemin en zengin. Geri selge antik kenti. Antalya ya uzaklığı 59 km kemere ise 15 km uzaklıktadır.

Arykanda antik kenti nin ismi likya dilinde ary ka wanda yüksek kayalığın yanındaki yer anlamına gelmektedir. Mimarisi yanında mermer heykeltıraşlığıyla da ünlüdür. Selge antik kenti köpsrülü kanyon nun oluk köprü mevkinden selge antik şehri altınkaya köyü sapağından 11 km uzaklıktadır.

Dağlara tırmanarak antik şehre ulaşan bu yol özel servi ormanları peribacaları adam kayaları şeytan kayaları ilginç yeryüzü şekilleri ve zakkumları ile çok özel bir manzaraya sahiptir. Uzunluğunda ve 400 m. Geri phaselis antik kenti.

Antik side şehri antalya nın 75 km.

Antalya Antik Kent

Side Ancient City Guide A Review Of Ancient City Of Side Yolcu360

Side Antik Kenti 2020 All You Need To Know Before You Go With Photos Tripadvisor

Antalya Da Hangi Antik Kente Gidilir Gezilir Bakilir

Turkiye Antalya Aspendos Antik Kenti Panissue Share Ancient Ruins Ancient Cities Ancient History

Antalya Da Mutlaka Gitmeniz Gereken 7 Antik Kent Antalya Cityzone

Antalya Antik Kentler Antalya Gezi Rehberi

Antalya Da Ziyaret Etmeniz Gereken 6 Antik Kent Rota Senin

Aspendos Antalya Travelling Turkey

Leave a Reply